Com ja vam comentar ahir, aquest dijous 16 de març, Bétera va acollir l’ofrena al Xiquet de Bétera. Aquest acte, abans es celebrava l’últim dia de les Festes Falleres. L’any passat va ser la primera vegada que es va dur a terme aquesta variació.

Així, els màxims representants de cada comissió, encapçalats per la seua xaranga i l’estendard de la seua falla li van fer entrega de la seua corona de llorer al monument del Xiquet de Bétera. Mentre, la cort d’honor de cada comissió feia un corredor als seus màxims representants mentre es dirigien cap al monument.

En primer lloc, va ser la comissió de la Falla l’Albereda, encapçalada pel seu estendard i acompanyats de la seua Xaranga “A fer la mà”, l’encarregada d’oferir aquesta ofrena. Seguidament va ser el torn per a la Falla Carraixet encapçalada pel seu estendart i la seua xaranga “Tots per l’Aire”. En tercer lloc, l’ofrena la va fer la Falla Gran Via de l’Est, encapçalada pel seu estendart i la seua xaranga “Xe que bo”. A aquesta comissió li va seguir la Falla Gran Via del Sud, encapçalada pel seu estendart i la seua xaranga “Valencia Media Player”. Finalment, va ser la Falla La Barraca, encapçalada pel seu estendart i la seua xaranga “Xe quin so”. Una vegada deixat els màxims representats de les falles per a l’any 2023 les seues corones de llorer, va ser el torn de les Falleres Majors de Bétera, acompanyades pel President de Junta Local Fallera de Bétera, el seu estendart i una xaranga formada per membres del Centre Artístic Musical de Bétera.

Després de la citada ofrena, va arribar el moment per al Cant Valencià, on se li va dedicar a l’homenatjat diverses albaes de la mà de Lourdes Morelló, Marieta i “Pablo de Bétera”.

L’acte va estar presentat per la nostra redactora, Carmen Sorlí i Contreras.

Joan Casanoves, conegut com ‘El xiquet de Bétera‘ va recórrer amb la seua inoblidable veu bona part de les comarques valencianes, convertint-se en un dels cantaors més representatius del cant valencià del segle XX. La localitat que el va veure nàixer, Bétera, compta amb un carrer amb el seu nom artístic. És allí on cada any, de manera tradicional, les comissions falleres del municipi i les Falleres Majors de Bétera li fan una ofrena de corones de llorer.

A continuació, oferim una gran fotogaleria d’aquest primer esdeveniment dels quatre dies fallers a Bétera. També compartim un vídeo de la citada ofrena a Joan Casanoves.

  • Fotos:
  • Vídeo:

Imprimir article
Comenta aquesta notícia