Continuem amb els nostres especials de Falles amb les entrevistes amb els màxims representants de 2023. Ara toca parlar de la Falla L’Albereda.

La Falla L’Albereda es va fundar en març de l’any 2015, i és per això que podem considerar-la com a Falla de nova creació.

Surt de la iniciativa d’un grup de persones amb sang fallera, de crear una falla de caràcter familiar, on la prioritat es centra en fer gaudir als més menuts de la festa sense deixar de costat les activitats on els més majors poden gaudir també amb música, menjar, pólvora, conversa, i amistats, en un ambient que intenta fer-nos partícips dels nostres arrels, unes arrels valencianes fortament impreses a Bétera. En definitiva la Falla de les famílies.

Isaac Rodríguez i Guitérrez, President de la Falla L’Albereda

Isaac Rodríguez i Gutiérrez és president de la Falla l’Albereda des de la seua fundació, ara fa uns 8 anys. Tot va sorgir quan un grup d’amics va decidir començar aquesta aventura en molt de treball i il·lusió, decidint també que Isaac estiguera al càrrec de la presidència de la comissió.

Isaac és una persona molt entregada a la seua comissió i totes aquelles persones amb les qui parles només tenen paraules bones per a ell.

En l’actualitat aquesta comissió compta amb 120 falleres i fallers i, a poc a poc, va creixent la família.

Úrsula Roselló i Ramos, Fallera Major de la Falla L’Albereda 2023

Úrsula Roselló i Ramos és la Fallera Major de l’Albereda de 2023. Ella era fallera, des que va nàixer, d’una falla de València. Després es va esborrar al casar-se i després ella i la seua família van trobar la Falla l’Albereda i són fallers d’aquesta última comissió des de fa sis anys.

“La meua passió per les Falles em ve des de ben menuda. El meu iaio va ser el fundador d’una falla del carrer Sueca de València i una tia meua es va casar amb un dels pirotècnics Caballer i, per tant, la meua família és tota molt molt fallera”, ens explica Úrsula.

Segons ens comenta, part de que ella siga enguany Fallera Major és per María, la Fallera Major Infantil. Ella és molt amiga de la mare de María i, encara que tot el relacionat amb les Falles li encanta és molt tímida. Però al final la van convéncer.

“Aquesta Falla, a més, és el millor que m’ha passat des que estic ací en Bétera (que ja fa 20 anys). Tots som una pinya”, declara.

D’altra banda, també li dedica unes paraules als seus companys d’aquesta aventura: “Isaac és el millor company que he pogut tindre, ja que t’ho fa tot molt fàcil. Vicente és el meu xiquet i a Maria l’adore a l’igual que a la seua mare”.

“Ara, el teu regnat comença des que acomiaden a les Falleres Majors i la veritat que són molts actes, però ho estic passant molt bé”, indica Úrsula.

Vicente Ramírez i Rodrigo, President Infantil de la Falla L’Albereda 2023

Vicente Ramírez i Rodrigo és el President de la Falla L’Albereda de 2023. Ell ara té 09 anys d’edat i és faller des que va nàixer. En un primer moment va ser faller de la Falla ja extinta coneguda com a Falla Junqueral i que també es trobava en el mateix districte. Després, es va crear la Falla L’Albereda i ell va seguir en aquesta comissió.

La mare de Vicente, va inculcar-li a Vicente l’amor per les Falles. Per a ell va ser una sorpresa la seua elecció com a President Infantil i els principals artífexs de la seua citada elecció van ser la seua mare i el seu amic Guille, representant de l’exercici anterior.

“Aquest període ha sigut un no parar, ja que he tingut que compaginar estudis amb actes”, ens explica Vicente.

Vicente també li dona les gràcies a la seua família, en especial a la seua mare que sempre està pendent de tot i ajudant-lo en tot.

FInalment, brinda unes paraules a tots els xiquets i xiquetes de Bétera desitjant-los que disfruten de les Falles.

María Molina i Marín, Fallera Major Infantil de la Falla L’Albereda 2023

Maria Molia i Marín és Fallera Major Infantil de la Falla L’Albereda per a 2023. Maria té 9 anys i és fallera d’aquesta comissió des de l’any 2016. La seua passió per les Falles és innata. Els seus germans major la van apuntar quan es va fundar l’Albereda i ahir ja va nàixer la xispa.

Maria va demanar ser Fallera Major des que va començar a parlar, pràcticament. Ara, la seua mare, la seua tia i la seua iaia son el seu màxim suport i les que l’han ajudat a fer possible aquest somni.

Aquesta jove és bona estudiant i compagina aquest càrrec amb els estudis.

Aquesta setmana fallera l’ha afrontat amb molta il·lusió i està vivint-la al màxim al costat de tots els fallerets i falleretes.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia