L’última comissió de la qual ens quedava publicar l’entrevista als seus màxims representats 2023 era la Falla Gran Via de l’Est. Aquesta comissió compta enguany amb uns 290  fallers i sempre estan oberts a noves incorporacions. Ha crescut una tercera part respecte de l’any anterior.

La Falla Gran Via de l’Est va nàixer, com a tal, l’any 1969 però en realitat tot va començar al voltant de 1964, amb un casal enfront de l’actual Casa de la Cultura, que en el seu moment eren les casernes de la Guàrdia Civil. El seu primer president va ser Cipriano, i compta la llegenda que la falla estava ja censada a València amb el nom de ‘Falla Bétera’.

President de la Falla Gran Via de l’Est 2023, Miguel Lucio Pérez i Pérez

Fa uns 11 anys que Miguel Lucio Pérez i Pérez forma part de la Falla Gran Via de l’Est de Bétera. Aquest és el seu cinqué any com a president i tot va ser a causa de quedar-se sense persona que representara aquesta figura.

Després de tres anys sense poder gaudir de les Falles com cal, el president d’aquesta comissió ens indica que ara hi havia que “aprofitar-les al màxim, i més tenint bon oratge”.

Miguel Lucio no coneixia tant a Marta, la Fallera Major Infantil, i hi aquest exercici hi ha sigut una oportunitat per a poder fer-ho. A Amparo, Fallera Major, ja la coneixia més perquè treballen estretament en la directiva de la comissió des de fa uns anys. A qui més coneix sense dubte és a Aitor, president infantil, ja que és el seu fill. “Sempre és especial poder tindre al teu fill dins la representació de la falla i poder gaudir amb ell d’aquesta experiència”, ens comenta. I és que no és la primera vegada que el president d’aquesta comissió comparteix aquesta aventura amb un fill. Cal recordar que en l’any 2018 va ser Fallera Major Infantil la seua filla Lucia.

Encara que Miguel Lucio ha viscut moments molt bons com a President i està enormement agraït per tot el suport que la seua dona i família li han donat durant aquest temps, ens confessa que ja hi ha ganes de gaudir de la festa des d’un altre pla per poder compartir més moments de la festa amb els seus fills així com amb la seua dona, com per exemple desfilar per l’ofrena i les cercaviles al costat d’ella.

En aquesta setmana fallera tan intensa, Miguel Lucio espera que tots els fallers i falleres estiguen gaudint al màxim i que les Falles 2023 siguen exemplars.

Fallera Major de la Falla Gran Via de l’Est 2023, Amparo Carrascosa i López

Amparo Carrascosa i López és la Fallera Major de 2023 de la Falla Gran Via de l’Est. Amparo és fallera d’aquesta comissió des de fa uns 24 o 25 anys, aproximadament, i sempre li han agradat molt les Falles.

Aquesta fallera major si que havia somniat alguna volta en que representava a la seua falla, però la seua elecció la va pillar per sorpresa.

Aquest càrrec implica molta responsabilitat i dedicació. “Cal tindre en compte que representes a tota la teua comissió”, comenta Amparo. No obstant, representant a la seua falla es sent “volguda, amb molt de suport”.

Per a ella, la família i els amics han sigut el major suport que ha tingut i té durant aquesta etapa. “No tinc paraules per poder agrair tot el que estan fent per mí. Sempre estaré agraïda. Mil gràcies sempre”, manifesta Amparo.

President Infantil de la Falla Gran Via de l’Est 2023, Aitor Pérez i Carbonell.

Aitor Pérez i Carbonell és el President Infantil de la Falla Gran Via de l’Est 2023. Ell té ara 12 anys d’edat i és faller d’aquesta comissió des de ben menut. és a dir, “tota la vida”.

Aitor tenia molta il·lusió de ser President de la seua comissió. “Vaig veure a la meua germana gaudir com a Fallera Major Infantil i jo volia sentir el mateix que ella i poder viure aquesta experiència”, explica.

Per a aquest jovenet va ser tota una sorpresa la seua elecció. “Quan vaig veure que es dirigien cap a la meua casa vaig començar a il·lusionar-me un poc”, detalla.

Aitor ens comenta, de manera molt simpàtica, que al principi el seu càrrec sembla més fàcil però després resulta ser un poc més dur perquè hi ha que compaginar molts actes amb altres coses com per exemple els estudis.

Per als seus pares i per a la seua germana només té paraules d’agraïment. “He de donar-los les gràcies per estar sempre al meu costat donant-me el seu suport”, declara.

Aquest President Infantil espera que els altres tres representants estiguen gaudint també d’aquests dies de Falles i que siguen per a tots ells inoblidables.

Per a concloure, Aitor llança aquest missatge als fallers i falleres del poble: “Si teniu l’oportunitat de viure aquesta experiència que estic vivint jo, no s’ho penseu i viviu-la”.

Fallera Major Infantil de la Falla Gran Via de l’Est 2023, Marta Villanueva i Martínez

Marta Villanueva i Martínez és la Fallera Major Infantil de la Falla Gran Via de l’Est de 2023. Ella té ara 12 anys d’edat i fa 9 anys que és fallera d’aquesta comissió. No obstant, abans ja era fallera d’una comissió de València. Per tant, és fallera de tota la vida i la seua passió per aquesta festa és innata.

Per a ella va ser una sorpresa que pensaren en ella per a representar la seua comissió. “Va ser una sorpresa, però quan van arribar al cantó de la meua casa vaig començar a plorar d’emoció”, confessa. Ella li dona les gràcies a tota la seua família per fer possible aquest somni, en especial als seus pares.

Aquests dies els està gaudint amb molta il·lusió. “És una experiència inoblidable”, declara.  A més, ens explica que vol molt als altres tres representants i que està vivint al costat d’ells moments únics.

Per a finalitzar, Marta convida a tota la ciutadania a viure les Falles i passejar-se per les diferents comissions perquè “les Falles són una experiència meravellosa”.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia