Per a finalitzar les entrevistes i especials de Festes, ho fem amb el president de Junta Local Fallera i les Falleres Majors de Bétera.

President de Junta Local Fallera, Edgar Jorro i Costa

Edgar és faller, des de fa uns 19 anys, de la Falla Carraixet. Com a membre de Junta Local Fallera de Bétera porta des de l’any 2014, sent delegat de la seua comissió. Com a president es va estrenar fa quatre anys, en una etapa marcada per la pandèmia la qual va provocar que durant dos anys consecutius no es pogueren celebrar les Falles de manera habitual.

“Fa quatre anys que estic com a president, però és el primer any que les estic gaudint plenament com a president amb normalitat, ja que la primera vegada ho teniem tot preparat i es va cancel·lar per la pandèmia. Després, vaig aprovar l’oposició i les vaig gaudir a mitges. A més, va ploure i es va cancel·lar la meitat dels actes. Així que, aquestes han sigut les primeres falles que he estat de veres com a president de Junta Local. La veritat que és un goig, encara que és cert que Junta Local no passa pel seu millor moment, però treballe completament per les Falles perquè isquen el millor possible, en germanor i harmonia entre tots”, explica Edgar.

Durant aquesta etapa hi ha hagut variacions en els actes. Segons ens comenta Edgar, s’ha intentat millorar i afegir coses noves. “La meua problemàtica és que estic quasi a soles. Sí que és cert que l’acte que menys m’agrada és el de la cavalcada. És un acte que no acabem de donar-li la forma que ens agradaria perquè tots puguen gaudir d’una cavalcada o tren faller en condicions. No obstant, la resta d’actes s’ha intentat millorar un poc. Hem fet una crida que crec que Bétera mereix, inclús més gran que en altres pobles pròxims. En definitiva, anem a fer que cada vegada els actes siguen més grans i millors. Per primera vegada també hem passat a més de 1.000 fallers en Bétera i pense que açò és una mostra de què també s’estan fent bé les coses”, detalla el citat president.

“L’etapa com a president, la veritat és que no m’esperava que vinguera una pandèmia. En passar la pandèmia, sí que és cert que ser president de Junta Local en un poble com Bétera és complicat. Hi ha molts actes, molt de treball a fer, moltes coses a pensar… Però bé, totes les experiències al cap i a la fi són experiències. Unes més bones, altres més roïnes… No obstant, les intente gaudir al màxim. Amb totes les Falleres Majors i presidents s’intenta fer un bon equip i crec que les gaudim dia a dia”, declara Edgar.

“He de donar les gràcies a Mireia pel treball que fa. Cal indicar que ella té una filla i és complicat i fa el que pot. També vull agrair a l’Ajuntament i els presidents la labor que duen a terme, encara que sempre els aprete perquè facen un poc més. Però sobretot, done les gràcies a totes les falleres i fallers per fer una festa tan gran i espectacular”, indica.

D’altra banda, Edgar valora enormement el suport de la seua família i en especial de la seua mare i la seua núvia. “Encara que duc boja a la meua mare perquè em vist ella, m’encanta com ho fa perquè gràcies a la seua ajuda vaig perfecte. La meua núvia em salva moltes voltes i està i m’acompanya sempre que pot, tot i que ella estudia i és complicat”, afirma.

“En passar estes falles hi haurà eleccions. No sé molt bé encara el que faré, però és cert que tal com funciona la Junta a hores d’ara no pot continuar i cal donar-li una volta al costat dels presidents i l’Ajuntament. I és que una persona sola, encara que Mireia m’ajuda, no pot dur a terme unes Falles quan abans hi havia 15 persones i després 8. En una persona és impossible. Jo vaig a correpresa sempre. En moltes ocasions em deixe a Clàudia i Maria i açò no pot ser perquè es mereixen una persona que estiga en elles i tots hem de seure en passar Falles i canviar la situació de la nostra Junta Local”, conclou el president actual de Junta.

Fallera Major de Bétera 2023, María Cáceres i Soriano

María Cáceres i Soriano és la Fallera Major de 2023. Maria és fallera de la Falla Gran Via del Sud i les volia viure al màxim tots els actes més importants de les Falles representant Bétera. Al final ho va aconseguir i ha tingut l’oportunitat de viure una experiència única. “El que més m’apassionava era poder representar a Bétera”, declara Maria.

Ella esperava els actes amb molta il·lusió perquè sempre diu que quan es fica el vestit de fallera “es transforma” i li passen “tots els mals”. Maria ha captivat amb la seua naturalitat i espontaneïtat.

Encara que ha estat vivint uns mesos frenètics d’actes al costat de Clàudia, no li han pesat perquè li agraden molt les Falles i totes les tradicions valencianes. De fet, el seu marit i tota la família d’aquest també estan molt vinculats amb el Món de la tradició valenciana.

Maria també ha apel·lat durant tot el seu regnat a la germanor entre comissions, fallers i falleres. En definitiva, ha desitjat en tot moments que tots junts gaudiren d’aquestes Falles al màxim.

Fallera Major Infantil de Bétera 2023, Clàudia Alemany i de la Paz

Claudia Alemany és fallera de la Falla Gran Via de l’Est des de fa uns anys, ja que abans era fallera a una comissió de València. L’apassiona gaudir de les Falles amb la gent del seu poble i per a ella ha sigut tot un honor viure-les representant al municipi, en especial a totes les xiquetes i xiquets.

Claudia és molt inquieta i nerviosa, però amb el seu somriure i dolçor ha enamorat a tot el poble.

Maria i Clàudia han congeniat molt bé i sempre han anat i van juntes a tot, molt unides. Aquesta unió també s’ha pogut veure entre les dues famílies. D’aquesta manera, la seua estima de segur que perdura per sempre. I és que han compartit junts moments inoblidables.

Ara Claudia només desitja que finalitzen les Falles de la millor manera possible, gaudint tots junts.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia