Bétera va celebrar aquest dissabte 18 de març, a la vesprada, un dels actes més importants i solemnes de tota la setmana fallera: l’Ofrena a la Mare de Déu dels Desemparats. Les cinc comissions desfilaven i deixaven les seues flors amb tot l’afecte i devoció, a les portes de l’església dels Desemparats, tal com marca la tradició.

Els components de les cinc falles del municipi anaven desfilant acompanyats per la música de la xaranga de cada agrupació i sent presentades una per una. El punt de partida era la Glorieta del municipi, on totes les comissions es concentraven per a partir juntes cap a la citada església.

Com a novetat, enguany es va comptar amb la participació de la Colla de Campaners de Bétera, els quals van obrir l’ofrena amb un primer toc. Seguidament, la nostra redactora Carmen Sorlí i Contreras (encarregada de presentar l’acte) va donar la benvinguda als allí presents i va donar inici l’acte. Cal indicar també que la fallera Amparo Campos “La Morquera”, va ajudar enormement en aquesta ofrena, estant pendent de tota la coordinació de l’acte en tot moment. Aquest esdeveniment també va comptar amb l’assistència de diferents autoritats municipals, encapçalades per l’Alcaldessa Elia Verdevío i el regidor municipal de Festes, Manuel Pérez. També va desfilar en l’ofrena vestida de fallera la portaveu del PSOE-PSPV, Mª José Ballesteros.

En primer lloc, entrava a l’avinguda de la Constitució la comissió de la Falla La Barraca. Després va ser el torn per a la Falla Carraixet, seguida de l’Albereda, la Falla Gran Via de l’Est i la Falla Gran Via del Sud. Per regla general, les diferents falles van desfilar de la següent manera: estendard, comissió infantil, famílies, estendard de la comissió major (aquelles comissions que tenen), comissió major, els màxims representants infantils, màxims representants majors, cistelles de flors (aquelles comissions que tenien) i xaranga. Finalment, entrava l’estendard de Junta Local Fallera de Bétera. A ell li seguien algunes de les Falleres Majors de Bétera d’altres anys: Mª José Granell i Baena i Paula Ros i Ferrera; Inés Plasencia i Balaguer i Paula Hernández i Carrasco; Luisa Motilla i Nieto i Lluna Alejo i Villora; Omayra Calvo i Zaballos i Carla Gelde i Granell i Mª Àngeles Valls i Aparísi i Carla López i Capella. Seguidament, es rebia a la Fallera Major Infantil de Bétera de 2023, Claudia Alemany i de la Paz, acompanyada per la Secretaria de Junta Local Fallera, Mireia Vitar i Martínez. Després, era el torn per a la Fallera Major de Bétera de 2023, María Cáceres i Soriano, acompanyada pel President de Junta Local Fallera, Edgar Jorro i Costa. Els encarregats de tancar l’ofrena van ser un grup de xiquets i el marit de la Fallera Major com a portadors de la reial Senyera de València i la xaranga de Junta Local Fallera.

En acabar aquesta primera part de l’ofrena, van tornar a sonar les campanes i les màximes representants de cada comissió, les Falleres Majors del poble d’altres anys i les de 2023, acompanyades per Junta Local Fallera i la senyera, van entrar a l’església a ofrenar a la imatge de la verge. Aquesta part va concloure amb unes breus i emotives paraules de l’Alcaldessa de Bétera, Elia Verdevío i Escrivá.

De nou, el màxims representants van eixir a la porta de l’església per a cantar amb els allí presents l’himne de València. Quan estava finalitzant l’himne, van tornar a sonar les campanes amb un toc final i mentre començava també un castell de focs artificials per a posar-li punt i final a l’acte.

A continuació, oferim unes fotos (fer clic per a ampliar) de l’acte i un vídeo.

  • Fotos:
  • Vídeo:

Imprimir article
Comenta aquesta notícia