L’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències ha realitzat un balanç positiu del dispositiu preventiu de seguretat durant aquestes Falles i festes de la Magdalena. Com afirma el secretari autonòmic de Seguretat i Emergències “aquestes festes s’han caracteritzat pel seu transcurs normal i sense incidents greus, malgrat la gran afluència de públic, amb un 25% més d’atenció de crides des del 1·1·2 Comunitat Valenciana que l’any passat”.

El dispositiu ha contemplat el reforç de la Policia de la Generalitat i de la sala d’atenció de crides del 1·1·2 i la disposició en preventiu de les unitats de bombers forestals perquè puguen ser activats especialment durant la nit de la cremà.

El telèfon únic d’emergències 1·1·2 Comunitat Valenciana, en concret, ha atés un total de 44.653 crides i ha gestionat 11.191 incidents en la Comunitat Valenciana entre la mitjanit del dijous 16 de març i les 07.00 hores del dilluns 20, un 25% més de crides que en 2022 per la coincidència de les festes falleres en moltes localitats valencianes i de la Magdalena a Castelló, a més durant un cap de setmana de gran afluència de públic.

La majoria de les anomenades al 1·1·2 s’han rebut durant els dies finals de Falles, el divendres 18 i el dissabte 19 de març, amb 11.271 i 11.045 avisos respectivament. Quant als incidents gestionats pel Centre de Coordinació d’Emergències, més de la meitat (6.341) s’han produït a la província de València, seguit d’Alacant (3.463) i de Castelló (1.262). Prop del 60% van ser de caràcter sanitari i quasi el 20% relacionats amb la seguretat ciutadana. D’altra banda, s’enguany s’han rebut 214 crides en idiomes estrangers. L’anglés torna a ser la llengua majoritària, amb 168 crides, seguit del francés amb 24, i l’alemany amb 21.

L’assistència massiva de públic a totes dues festes de la Comunitat Valenciana s’ha notat sobretot el diumenge 19 de març, amb el màxim nombre d’incidents gestionats, 2.950. A la província de València aquest dia es van gestionar 1.744 incidents, 840 en la d’Alacant i 333 en la de Castelló.

Ángel ha agraït la labor realitzada per tot el personal que ha format part d’aquest dispositiu. A la Sala d’atenció de crides 1·1·2 i del Centre de Coordinació d’Emergències, “la plantilla s’ha vist reforçada aquests dies en un 26% amb un operatiu especial de Falles amb l’objectiu d’oferir un servei ràpid i eficaç davant qualsevol emergència ciutadana que poguera donar-se”, ha afegit.

Per part seua, la Policia de la Generalitat ha redactat 49 actes per infringir la Llei de Seguretat Ciutadana i ha identificat a 2.531 persones i 1.220 vehicles en la feina de casa d’informació, control d’accessos i de seguretat en zones especials d’esdeveniments, *mascletás i castells des del passat 1 de març.

El Servei Valencià de Bombers i Bomberes Forestals de la Generalitat ha intervingut des del passat 15 de març i fins al dia 20 en un total de 170 incendis, de vegetació o forestals. I a més, ha participat de manera preventiva amb 19 autobombes en diferents *cremàs de monuments fallers de diferents poblacions de la província de València i del nord d’Alacant.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia