Com en altres ocasions ja hem comentat a Betera.com, veïns i veïnes de la Urbanització Montesano de Bétera van reclamant diferents necessitats des de fa un temps. Entre les seues demandes es trobava la falta de senyalització. En aquest sentit, el passat 14 de març, el Consistori de la localitat va començar a repintar i senyalitzar horitzontalment els carrers d’aquesta zona.
No obstant això, els veïns van contactar amb Betera.com perquè pujarem i veiérem en primera persona les actuacions executades. Així, vam acostar-se el dia 15 de març al matí i ens van transmetre el seu malestar.

En paraules dels veïns d’aquesta urbanització: “la senyalització és obsoleta, ja que és una senyalització que es va acordar en l’any 2015 i no quadra en com s’ha quedat la urbanització actualment perquè està Monte Alba i el R-21 i hem realitzat diverses al·legacions. D’aquesta manera, hi ha carrers en els quals els veïns no podem aparcar, sobretot en el carrer Laurel i Nardos“.
Així mateix, ens comenten que dos veïns han sol·licitat plaça de mobilitat reduïda i encara no tenen la solució i” no poden aparcar prop i en el carrer pròxim on poden aparcar no tenen rampa ni per pujar i baixar”.

D’altra banda, ens indiquen que en els passos de vianants les voreres no estan rebaixades perquè siguen accessibles a persones amb diversitat funcional.
Així mateix, es queixen de la velocitat dels vehicles que passen per allí i insisteixen a dir que les bandes de goma no són suficients per a controlar el trànsit.

Després de parlar amb els veïns i de passar la setmana fallera, ahir vam estar parlant amb la regidora municipal de Mobilitat i Obres Públiques, Glòria Campomames. Qui ens va explicar que, encara que sap que hi ha senyalització a modificar, el que volia era “començar amb els treballs de senyalització perquè no es demoren més i poder veure amb el departament de policía, sota el terreny ja senyalitzat, tot allò que es deu modificar i millorar”.
En aquest sentit, també ens ha indicat que ja està treballant amb l’àrea de policia i els tècnics pertinents per veure el pla de senyalització que hi ha i anar actualitzant-lo per a adequar-lo a la situació actual.

Quant a l’aparcament, també ens va explicar que per a tal efecte caldria fer algun carrer d’un únic sentit, però to açò cal mirar-ho cal mirar-bé. Perquè, com ja ha explicat en alguna altra ocasió (clic ací), els veïns demanen que el carrer Nardos siga d’una única direcció, però açò últim no es pot fer perquè per a fer-ho cal reconfigurar tota la zona per a entrades i eixides i el carrer Nardos és compartit entre Bétera i Sant Antoni de Benaixeve i la part de Sant Antoni és d’una única direcció i la part de Bétera de dues direccions. Per tant, s’hauria de desviar el trànsit per una zona que és de Sant Antoni en dues parts que estan per asfaltar i la policia no dirigirà el trànsit per una zona que no està asfaltada i que després vindran les queixes i problemes. En relació a aquest assumpte, els veïns diuen que Sant Antoni de Benaixeve els ha indicat en ocasions que estan esperant alguna resposta o comunicació per part de Bétera, ja que s’han posat en contacte amb l’àrea d’Urbanisme (segons afirmen els veïns). Aquests també indiquen que “hi ha alternatives i carrers paral·lels per no molestar a Sant Antoni”. No obstant, Campomames assegura que de Sant Antoni de Benaixeve no s’han posat en contacte amb ella.

La regidora destaca que el seu objectiu principal era “començar els treballs de senyalització i poder anar finalitzant-los i no deixar-los pendent i anar rectificant i modificar el que calga però no deixar-ho pendent”.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia