AEMON Associació Empresarial va organitzar recentment una reunió d’empreses del parc empresarial Els Vents de Nàquera amb l’objectiu d’exposar i debatre sobre els reptes i necessitats de l’àrea industrial, especialment el pèssim estat del Camí de Llíria, via utilitzada com a accés i connexió interna del parc. El Restaurant La Tramuntana va acollir la trobada, al qual va acudir una trentena d’empreses i que va estar presidit per José Durá, president d’AEMON i del parc empresarial Els Vents.

La reunió va començar amb l’exposició, per part d’AEMON, de la situació actual de l’àrea industrial. “Els Vents és un conglomerat de diferents polígons, que en un moment donat es va decidir unir”, van explicar des de l’associació. “El resultat d’aquesta unió és una àrea industrial que no compta amb els accessos i connexions apropiats, i aquest és un dels principals problemes als quals ens enfrontem diàriament les empreses dels Vents”, van explicar. A més, es va repassar l’estat general del parc quant al seu manteniment general. Des d’AEMON es va denunciar el seu lamentable estat: falta d’enllumenat, fanals i senyals de trànsit bolcats, asfalt en mal estat amb importants sots, escassa neteja viària, deposició incontrolada d’estris, inseguretat, mobiliari urbà en mal estat i zones verdes oblidades, entre altres incidències. “Des d’AEMON venim denunciant aquestes situacions davant l’Ajuntament de Nàquera i realitzant un seguiment d’incidències, amb més intensitat des de fa un any”, van explicar. A més, es va comentar el retard en la posada en marxa de la nova depuradora, les obres de la qual s’estan demorant per problemes tècnics, segons l’Ajuntament de Nàquera.

Camí de Llíria

Després d’això, el president d’AEMON va passar a exposar el tema central de la trobada: el Camí de Llíria. “Aquest camí, dedicat a l’activitat agrícola, s’ha aprofitat per a connectar les diferents zones del parc empresarial, així com accés principal a algunes d’elles”, va explicar. “Per ell circulen diàriament multitud de vehicles, entre ells camions de gran tonatge, i el seu estat és deplorable, ja que compta amb multitud de sots de gran consideració i forats en l’asfalt, que estan originant danys en els vehicles que circulen per ell”, va continuar el president. Des d’AEMON es va explicar que aquesta situació està sent denunciada des de fa molts anys, però fins al moment existeix una falta d’entesa entre administracions i una nul·la assumpció de responsabilitats de l’Ajuntament de Nàquera en relació amb els accessos al parc empresarial.

El president va explicar que, al gener d’enguany, l’associació va decidir contractar els serveis d’un advocat urbanista per a tractar d’aclarir la situació i exigir les oportunes responsabilitats. “Són diverses les reunions que ja hem mantingut amb les administracions públiques i ara estem en fase de recopilació i estudi de documentació, per a tractar d’entendre la situació en la qual ens trobem i decidir els següents passos a emprendre”, va explicar.

Els empresaris assistents van exposar la seua gran preocupació tant per l’estat d’aquesta via com per la falta d’accessos apropiats al parc, i es van interessar per les accions que des d’AEMON s’estan duent a terme per a tractar de solucionar aquesta problemàtica. També, van denunciar l’estat d’oblit en el qual es troba l’àrea industrial quant al seu manteniment i conservació. “Aquesta àrea industrial, i totes les seues empreses, són generadores de riquesa i prosperitat tant per al municipi de Nàquera com per a la comarca, i per això és necessari comptar amb un entorn digne, modern i equipat, que ens permeta continuar desenvolupant la nostra activitat amb seguretat i projecció de futur”, expliquen des d’AEMON.

Els assistents es van comprometre a continuar establint contacte amb la condició d’unir esforços i enfrontar-se, junts, a aquests importants reptes de l’àrea empresarial Els Vents.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia