Bétera va acollir l’any passat la primera edició del Congrés Internacional de Trombó de Bétera CI-Tbon Bétera“.

El màxim artífex d’aquest congrés va ser Inda Bonet i el seu amic i antic alumne Félix Gª Peñarrubia. Després de l’èxit de la citada primera edició, la qual es va realitzar els dies 14, 15 i 16 de maig de 2022, s’han proposat afermar aquest projecte amb la segona edició que es realitzarà també a Bétera i a les mateixes instal·lacions del Centre Artístic Musical de la localitat el 31 de març, 1 i 2 d’abril de 2023.

Amb el patrocini de l’Ajuntament de Bétera, i la inestimable col·laboració del “Centre Artístic de Bétera”, el CI-Tbon Bétera a poc a poc es va afermant com el que serà esdeveniment anual de referència al voltant del trombó al nostre país. Així, la regidoria municipal de Cultura s’ha bolcat col·laborant activament al costat dels organitzadors Inda Bonet i Spanish Brass que a més enguany compten amb la col·laboració de Félix Gª Peñarrubia, membre de la Banda Municipal de Castelló i com no podia ser d’una altra manera, amb el Centre Artístic Musical.

“Un any més continuem col·laborant en iniciatives musicals de gran nivell com és aquest Congrés Internacional de Trombó que ens situa en el mapa i que ens permet conéixer als millors trombonistes a nivell nacional i internacional” ha destacat l’Alcaldessa de Bétera, Elia Verdevío.

En aquest sentit també s’ha pronunciat el regidor de Cultura, Manuel Chover, qui ha assenyalat “la importància de consolidar aquest Congrés i de fer de Bétera l’epicentre del Trombó durant la seua celebració”.

En 2023 es comptarà amb dos referents internacionals com són James Morrison (Austràlia) i Peter Steiner (Àustria); a més d’altres trombonistes internacionals i espanyols no menys importants, com 2i2 Quartet, Carlos Gil, Xema Borràs, Miguel José Martínez “Viriato”, Álvaro Martínez, Vicente E. Boix, Miguel Rivera, Guillermos Báez, Juan Pardo entre altres, que ompliran els tres dies que durarà el congrés de classes, masterclass, tallers, exposicions i concerts.

Paral·lelament a aquestes activitats, es realitzarà la versió Júnior del CI-Tbon, dedicat als joves trombonistes menors de 13 anys, que tant d’èxit va tindre en la passada edició, i en la qual es realitzaran activitats exclusivament pensades per a ells.

Els concerts del congrés tindran lloc a l’Auditori de la Casa de la Cultura de Bétera a les 20.00 hores.

– Divendres 31 de març, el trompetista i trombonista James Morrison al costat de la KI Big band dirigits per Ramon Cardo.

– Dissabte 1 d’abril, el trombonista Peter Steiner al costat de la Banda del Centre Artístic Musical de Bétera.

– Diumenge 2 d’abril, el grup 2i2 Quartet.

Podeu trobar més detalls del citat esdeveniment musical al següent enllaç, on les persones interessades també es poden ja inscriure: www.ci-tbon.com.
Imprimir article
Comenta aquesta notícia