La Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica ha convocat la primera edició dels Premis a l’Emprenedoria de les Dones Rurals, en el marc del I Pla de promoció de les dones rurals de la Comunitat Valenciana 2023-2026, que preveu mesures d’acció directa per a assolir una societat més igualitària entre homes i dones.

D’aquesta manera, es busca premiar els projectes i les dones que els lideren, relacionats amb l’agricultura, la ramaderia, la pesca, l’aqüicultura, la silvicultura, la indústria agroalimentària, la comercialització alimentària i les activitats que fomenten el desenvolupament rural, la sostenibilitat i la innovació.

Els premis compten amb tres categories: l’emprenedoria en el sector agrari, l’emprenedoria en el sector pesquer i aqüícola, i l’emprenedoria en la diversificació de l’activitat econòmica.

Aquests premis seran concedits a aquells projectes innovadors que en el desenvolupament de la seua activitat promocionen noves formes de gestió i que impulsen el procés de revitalització del potencial econòmic, social i mediambiental del medi rural o del sistema alimentari valencià, que puguen servir d’exemple per a nous projectes emergents.

A més, hi haurà un premi honorífic, denominat Històries de Vida, com a reconeixement especial per la trajectòria personal vinculada a l’activitat professional desplegada en el medi rural o en l’àmbit del sistema alimentari valencià.

La dotació econòmica assignada a aquests premis és de 20.000 euros a repartir entre les tres categories. El premi honorífic no comporta dotació econòmica. El termini de presentació de les sol·licituds conclou el 4 d’abril de 2023.

La convocatòria es pot consultar en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.

Més informació en aquest enllaç, i les sol·licituds es poden tramitar en aquesta web.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia