Bétera disposa ara d’un punt GVANEXT, ja que el Consistori del municipi ha posat en marxa un Servei d’Assessorament de Fons Europeus on tècnics especialitzats en programes i ajudes europees ofereixen assessorament especialitzat durant aquest any 2023 al teixit empresarial, comercial i associatiu, així com a la ciutadania en general per a accedir a les oportunitats que ofereix el mercat europeu.

L’objectiu d’aquest Servei se centra en fomentar una major i millor captació i gestió de fons europeus per part de les nostres empreses, comerços i associacions.

Aquest servei de Projectes Europeus està dins del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, subvencionat a través de LABORA, Servei Valencià d’Ocupació i Formació, que ha permés al Consistori comptar amb personal tècnic per a la captació i gestió de fons europeus per a la ciutadania.

En aqueixa línia, es convocaran en el primer semestre de 2023, 11.600 milions d’euros en convocatòries Next Generation EU destinades a ajudes en comerç i turisme, digitalització, innovació, energia i eficiència energètica, economia circular, transport, indústria i PIME, emprenedoria i agricultura i pesca. “I volem que les nostres empreses, comerços, associacions, entitats i veïns i veïnes puguen optar a elles”, ha afirmat L’Alcaldessa del municipi, Elia Verdevío.

Aquests fons europeus es divideixen en tres blocs: ajudes directes, ajudes en concurrència competitiva i PERTE.

En les ajudes directes es reben imports d’ajudes fixes. Les empreses sol·liciten el finançament, que s’atorga fins que s’acaben els fons. Aquest tipus d’ajudes aborden reptes com la transició digital i ecològica i la formació. Sobre aquest tema, estan actualment obertes les convocatòries de KIT Digital i Autoconsum IDAE.

D’altra banda, els programes europeus utilitzen la fórmula de la concurrència competitiva, com en Erasmus+, CERV, Cos Europeu de Solidaritat, Life… Les futures convocatòries ja estan anunciades i han de treballar-se amb temps perquè, en la seua majoria, han de subscriure’s consorcis. Algunes d’aquestes ajudes financen el 100% del projecte i altres requereixen de cofinançament.

Finalment, els Projectes Estratègics de Recuperació i Transformació Econòmica (PERTE) són un instrument de col·laboració públic-privada l’objectiu de la qual és impulsar iniciatives tractores de gran envergadura per a aconseguir la transformació de l’economia espanyola. Hui dia s’han aprovat més de dotze projectes estratègics en àrees tan diverses com l’economia circular, el vehicle elèctric o el sector agroalimentari.

Es requereix de la realització d’un treball anterior a la convocatòria perquè són projectes que han de presentar-se en agrupació entre diverses empreses i entitats públiques, d’almenys #dos o més comunitats autònomes i amb una representació mínima de 40% de Pimes.

En aquest sentit, l’Alcaldessa de Bétera, Elia Verdevío, convida a participar d’aquest nou, alhora, que enriquidor servei “a tots els nostres veïns i veïnes, teixit empresarial i comercial així com a les associacions perquè és una oportunitat per a rebre assessorament en les diferents ajudes i subvencions”.

Aquest servei està obert a la ciutadania i requereix de cita prèvia a través del correu electrònic fondoseuropeos@betera.es o el telèfon 670 30 06 65.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia