La regidoria municipal d’Urbanisme de l’Ajuntament de Bétera va presentar el passat dimarts, 21 de març, les 7 propostes per al projecte NOVA ALBEREDA. Es tracta de set idees que canviaran el seu aspecte i que suposaran una remodelació que es durà a terme després d’escoltar les opinions dels veïns i veïnes. El projecte definitiu es redactarà tenint en compte els suggeriments i aportacions que haja fet la ciutadania en un procés de participació ciutadana que ha començat hui.

Aquest canvi pretén dotar d’identitat i representativitat urbana l’Albereda, potenciant l’espai com un punt de centralitat que afavorisca la regeneració i revitalització urbana, cultural i recreativa de l’entorn. Així mateix, persegueix l’objectiu d’arribar a ser un espai de gaudi per a tota la població, dinamitzant el lloc i l’activitat econòmica de la zona. A més es vol millorar les condicions mediambientals a la recerca de ser un espai referent en mobilitat sostenible.

Després d’un concurs d’idees en el qual han participat nombrosos professionals del disseny urbà, l’àrea d’Urbanisme ha presentat la proposta 1: Tradició-Viva, la proposta 2: Riuet-2022, la proposta 3: Volteta i Orelleta, la proposta 4: Aigua-Cavallera, la proposta 5: Pentagrama-1234, la proposta 6: Cosint-Bétera i la proposta 7: Nous-Temps. Aquestes propostes tenen en comú i com a prioritat, l’accessibilitat perquè “es busca assegurar que tots els segments de la població tinguen accés als diferents punts de l’Albereda sent l’accessibilitat i la sostenibilitat dos eixos fonamentals en el projecte”, ha afirmat Eva Martínez.

Aquests 7 projectes ja estan exposats fins a final de maig en la mateixa Albereda amb la idea de buscar la participació ciutadana i així conéixer l’opinió dels veïns i veïnes sobre les diferents propostes i les seues aportacions per a construir una NOVA ALBEREDA. Així mateix, hi ha una exposició més exhaustiva i amb major detall de les 7 propostes a l’Ajuntament Vell. A més durant uns dies s’està col·locant un estand amb dos educadors que s’encarreguen d’informar els veïns i veïnes sobre les propostes per a aquest nou projecte de remodelació. Un punt de participació on es recullen suggeriments involucrant, així, a la ciutadania en la presa de decisions d’aquest espai tan emblemàtic de Bétera. D’aquesta manera, hui divendres també hi ha un estand informatiu de 10.00 a 13.30 hores, enfront la cafeteria l’Almàssera per a conéixer les citades 7 propostes. Podeu enviar les vostres sugerencies a: sugerencias.alameda@betera.es.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia