L’incendi forestal declarat ahir diumenge a Llíria i la Pobla de Vallbona han quedat extingits en les últimes hores i el de Godelleta es troba controlat, mentre que roman actiu el de Barx, tots ells a la província de València.

L’incendi de Llíria, que ha afectat una zona de vegetació, es va iniciar al voltant de les 19 hores d’ahir i ha quedat extingit a primeres hores d’aquest matí.

Segons han informat fonts d’Emergències de la Generalitat, l’incendi de Godelleta, declarat en el paratge de la Fuentecica, ha quedat controlat a les 3.00 hores. En la seua extinció treballen quatre dotacions del Consorci de Bombers de València i ha obligat a establir la situació 1 del PEIF per la proximitat d’habitatges

En el de Barx, declarat a les 15.00 hores del diumenge i que també va obligar a decretar l’alerta nivell 1, intervenen en l’extinció una dotació de bombers i tres brigades forestals.

L’incendi forestal declarat la Pobla de Vallbona ha sigut extingit sobre les 7.30 hores de hui dilluns, mentre que el d’Estivella va ser extingit a les 21.00 hores del diumenge, igual que el d’Altea, provocat per una negligència.

Cal indicar que l’incendi de la Pobla de Vallbona es va declarar en un habitatge del terme municipal, el qual va passar a terreny forestal i va obligar a desallotjar diverses residències pròximes de manera preventiva, així com a rescatar a un home i als seus gossos.

Així ho van comunicar des del Centre de Coordinació d’Emergències de la Generalitat i el Consorci Provincial de Bombers, que també van informar que el foc es va declarar sobre les 17.00 hores, prop de la zona del camp de tir de la localitat.

En la zona van treballar quatre dotacions de bombers i un sergent del Consorci, així com el Grup Especial de Rescat en altura (GERA) amb un helicòpter, i una unitat de bombers forestals de la Generalitat.

Els bombers van rescatar a una persona i als seus gossos, que havien quedat atrapats en una parcel·la afectada per l’incendi.

El Centre de Coordinació d’Emergències va declarat la situació 1 del Pla especial per a fer front a incendis forestals (PEIF) per la possible afectació a béns no forestals.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia