(EFE).-El Diari Oficial de la Generalitat Valenciana i el Butlletí Oficial de l’Estat publiquen aquest dimarts el decret del president de la Generalitat, Ximo Puig, de dissolució de les Corts i convocatòria d’eleccions autonòmiques per al 28 de maig, la qual cosa posa en marxa el procés electoral i suposa l’inici oficial de la precampanya.

El decret 3/2023 del president detalla que el nombre de diputats i diputades a triar és de 99, dels quals 40 corresponen a la circumscripció electoral de València, 35 a la d’Alacant i 24 a la de Castelló, i que la campanya electoral durarà quinze dies, des de les zero hores del 12 d’abril fins a les vint-i-quatre hores del 26 de maig.

Així mateix, assenyala que Les Corts de l’onzena legislatura es constituiran el dilluns 26 de juny a les 10.30 hores en el Palau dels Borja de València, data que s’ha triat pel simbolisme que coincideix amb el 60 aniversari del discurs de Kennedy al costat del mur de Berlín en el qual va dir “Jo també soc berlinés”, segons va explicar Puig després de signar el decret.

El BOE publica a més el reial decret pel qual es convoquen eleccions municipals en tota Espanya, mentre que en aqueix butlletí i en el DOGV apareix també el decret del Consell de convocatòria d’eleccions en set entitats locals menors de la Comunitat Valenciana: La Llosa de Camacho, La Xara i Jesús Pobre, a Alacant; La Barraca d’Aigües Vives, El Perelló i Mareny de Barraquetes, a València; i *Ballestar, a Castelló.

Es tracta d’entitats locals l’àmbit territorial de les quals és inferior al municipi i en les quals es trien vocals de la junta veïnal -el seu òrgan de govern- en funció de la seua població: 7 en La Xara i El Perelló, 5 en Jesús Pobre, La Barra d’Aigües Vives i Mareny de Barraquetes, i 3 a La Llosa de Camacho i Ballestar.

La campanya electoral tindrà la mateixa duració que en el cas dels comicis locals i autonòmics, segons reflecteix el decret que signen tant el president de la Generalitat, Ximo Puig, com la consellera de Justícia, Gabriela Bravo, i que igual que els anteriors entra en vigor aquesta dimarts.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia