L’any 1948, l’Assemblea Mundial de la Salut va proclamar el 7 d’abril com a Dia Mundial de la Salut. Aquesta data va ser triada en commemoració a la fundació de l’Organització Mundial de la Salut (OMS) i amb la necessitat de crear consciència sobre les malalties mortals mundials i crear hàbits sans en les persones. La celebració d’aquest dia es duu a terme des del 7 d’abril de 1950 i anualment es tria un tema que estiga basat en les necessitats i suggeriments que realitzen els Estats membres.

En els últims anys, les campanyes de l’OMS han treballat per a fomentar que la sanitat arribe a tots els racons del planeta, possibilitant que les persones puguen tindre l’atenció sanitària quan el necessiten en el si de la seua comunitat, que no hagen de desplaçar-se llargues distàncies per a obtindre-la, i que siga assequible per a les famílies.

Malgrat això, moltes persones segueixen sense tindre accés a una atenció sanitària de qualitat, i fins i tot ocorre que moltes persones es veuen obligades a triar entre la salut, i altres despeses quotidianes, com a aliments i fins i tot un sostre.

En tal sentit, la Cobertura Sanitària Universal és un element clau en el compliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), relacionats amb l’erradicació de la pobresa extrema, l’accés a serveis de salut de qualitat i increment de l’equitat.

I de fet també existeix el Dia Internacional de la Cobertura Sanitària Universal.

En la celebració d’aquesta efemèride, anualment es tria un tema basat en les necessitats i suggeriments realitzats pels Estats membres, tenint en compte les àrees de salut prioritàries.

El lema del Dia Mundial de la Salut en 2023 és “Salut per a tots”. Enguany, l’OMS celebrarà el seu 75é aniversari sota el lema 75 anys millorant la salut pública.

S’han creat les etiquetes #SaludParaTodos #WHO75..

Imprimir article
Comenta aquesta notícia