La localitat de Bétera va iniciar el passat 02 d’abril la Setmana Santa amb el “Diumenge de Rams“. Aquesta celebració commemora l’entrada de Jesús a Jerusalem.

Xiquets i xiquetes de catecisme, confraria de la Dolorosa i del Sant Sepulcre, veïns i veïnes del nostre poble i una representació de la corporació municipal de l’Ajuntament del municipi, van participar en la processó amb les seues palmes i rames d’olivera.

Així mateix, la Colla de Campaners de Bétera també va participar amb el toc manual de campanes i engalanant amb palmes l’ermita de la Divina Pastora, campanar de la parròquia dels Desemparats i la Torre-Campanar de la Puríssima Concepció.

D’altra banda, el passat dijous 06 d’abril amb motiu del Dijous Sant, es va dur a terme la Missa del Sant Sopar a les dues esglésies del municipi. Aquesta missa va donar inici al voltant de les 19.00 hores. Encara que des del Glòria d’ahir fins el Glòria de la Vigília Pasqual no es toquen les campanes, la Colla de Campaners de Bétera va estar participant ens aquests actes solemnes.  Una vegada va finalitzar la vigília, van tocar de nou en tots els actes solemnes.

Divendres Sant, 07 d’abril, aquesta formació de campaners va realitzar de 06.30 a 07.30 hores, el Torn de Vetla. D’altra banda, tenia lloc, a les 09.00 hores, el tradicional Via Crucis al Calvari i, posteriorment, a les 12.00 hores en la Parròquia dels Desemparats,

La missa dels Sants Oficis va ser a les 18.00 hores i la Processó del Sant Soterrament a les 20.00 hores, des de l’església de La Puríssima. En aquesta processó va participar la Colla de Campaners al costat d’una de les dos confraries del  municipi: la Dolorosa, vestits de caputxins. Així mateix, en aquest acte també van participar la confraria del Sant Sepulcre i un grup de voluntaris van traure a muscles al Crist.

Ja dissabte, es va dur a terme la Vigília Pasqual. Aquesta va ser primer, a les 20.00 hores, a l’església dels Desemparats. A les 22.00 hores la Vigília Pasqual va ser a l’església de la Puríssima.

El Encuentro va tindre el diumenge, a les 10.30 hores, a la Glorieta del Calvari. D’aquesta manera, es va posar punt i final als actes religiosos de Setmana Santa.

A continuació, adjuntem unes imatges dels diversos dies cedides per membres de la Colla de Campaners, La Dolorosa i El Sant Sepulcre. En uns dies compartirem un vídeo amb diverses peces audiovisuals també cedides per ells.

  • Fotos:

Imprimir article
Comenta aquesta notícia