Bétera ha preparat diverses activitats per a celebrar el Dia del llibre. Des de l’Ajuntament de la localitat es convida a la ciutadania a conéixer la Biblioteca local i, per tant, als seus llibres perquè com diu J.K Rowling “si no t’agrada llegir, no has trobat el llibre correcte”.

A més podreu gaudir de la gran actuació a les 11.00 hores del grup Rodamons Teatre amb l’espectacle “Llibres encantats”. Rodamons és una companyia de música i teatre que d’es de l’any 1996 ens dediquem a l’arreplega i investigació de contes i músiques populars i tradicionals.

Aquesta jornada de portes obertes tindrà lloc de 10.00 a 14.00 hores a la Biblioteca Municipal.

El Dia Mundial del Llibre i dels Drets d’Autor, se celebra el 23 d’abril i va ser decretat per la UNESCO amb l’objectiu de fomentar la lectura, a més de donar a conéixer el dret de la propietat intel·lectual per a l’autor de la seua pròpia obra literària.

El Dia Mundial del Llibre, va tindre el seu origen el dia 15 de novembre de l’any 1995 com una manera de rendir un homenatge a grans escriptors universals com Miguel de Cervantes, Garcilaso de la Vega, Williams Shakespeare, *Vlamidir *Nabkov, Josep Pla, Manuel Mejías Vallejo, entre altres.

Va ser a través de la UNESCO que es va decretar el dia 23 d’abril ja que en aqueixa data se celebra el natalici o mort d’aquests il·lustres personatges de la literatura.

Això es va aconseguir amb la col·laboració de la Unió Internacional d’Editors i la fi dels quals va ser, no sols fomentar la cultura i les lletres en el món, sinó també, buscar una manera de protegir la propietat del dret d’autor.

A partir d’aquesta data, es busca rendir un homenatge universal als llibres i autors, així com fomentar i descobrir el plaer de la lectura, valorar tota l’aportació cultural i el llegat dels grans escriptors tant del passat com del present.

Els drets d’autor, es refereixen a un conjunt de principis i normes jurídiques que estableixen els drets morals, patrimonials i universals que tenen tots els autors i escriptors d’obres literàries, científiques, musicals, artístiques o de caràcter didàctic.

En aquesta categoria també estan els creadors de programes informàtics, els anunciants i publicistes, els productors de la cinematografia, etc. És considerat com un dels drets humans fonamentals en la Declaració Universal dels Drets Humans.

  • Publicitat inserida:

Imprimir article
Comenta aquesta notícia