(EFE).- La Conselleria de Transició Ecològica ha convocat per al 28 d’abril a la Mesa de la Sequera de la Comunitat Valenciana, amb la finalitat d’escoltar les necessitats del sector agrícola i traslladar-les a l’Estat perquè es tinguen en compte en el reial decret d’ajudes que s’està preparant.

Es tracta d’una jornada de treball que servirà per a exposar i analitzar la situació de la sequera en la Comunitat Valenciana després de la Mesa celebrada aquesta setmana en clau estatal a Madrid, així com per a estudiar possibles mesures preventives per al futur, segons han indicat aquest dissabte fonts de la Conselleria.

A més dels diferents representants que participaran per part del Consell, també estan convocats les organitzacions agràries, la Confederació Hidrogràfica del Xúquer i la del Segura, l’Agència Estatal de Meteorologia (AEMET), el Centre d’Estudis Ambientals del Mediterrani (CEAM) i el Centre d’Estudis sobre Desertificació (CIDE).

La consellera de Transició Ecològica, Isaura Navarro, ha manifestat que, “afortunadament”, la Comunitat Valenciana té reserves d’aigua i per tant l’agricultura de regadiu està garantida, si bé el problema està sobretot en la part del secà.

Per a Navarro, “és important” reunir aquesta Mesa per a escoltar el sector agrícola i ramader, avaluar la situació actual i poder plantejar mesures preventives per al futur, perquè el canvi climàtic porta a situacions “cada vegada més complexes” per a l’agricultura i cal treballar per a poder garantir una “sobirania hídrica enfortida”.

La consellera ha reivindicat que la Comunitat Valenciana ocupa el primer lloc en l’àmbit autonòmic i europeu en depuració i reutilització d’aigües i té reserves a causa de les pluges de l’any passat, si bé ha considerat que la prevenció és “la millor eina” per a afrontar el futur.

Emergències i Medi Ambient es reuneixen per a coordinar el manteniment dels depòsits d’extinció enfront dels incendis

D’altra banda, el secretari Autonòmic de Seguretat i Emergències, José María Ángel, i el director general d’Interior, Salvador Almenar, s’han reunit aquest dijous, en el Centre de Coordinació d’Emergències, amb el director general de Prevenció d’Incendis, Diego Marín, per a coordinar el manteniment dels 450 depòsits per a l’extinció d’incendis gestionats per la Generalitat.

*Publicitat inserida.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia