El pavelló Pla de l’Arc de Llíria va acollir el passat divendres els concerts de clausura del projecte educatiu de caràcter musical i escènic “L’Escola Canta”. Un cor format per més de 850 escolars va interpretar la cantata “La missió de Robi”, obra amb música de Marcel Ortega i lletra d’Isabel Marín. A més, van comptar amb l’acompanyament instrumental de la Banda UDP Llíria-Camp de Túria-Serrans dirigida per Vicente Puchol.

Al matí es va celebrar la primera sessió dirigida a l’alumnat dels centres educatius, i a la vesprada, a les 19.00 hores, es va repetir l’actuació per al públic en general.

“La missió de Robi” transmet un missatge inclusiu, integrador i respectuós amb les diferències, a través del seu protagonista, “Robi”, veí de l’asteroide B614, que comença a assistir a una escola terrícola.

El cor escolar que va interpretar esta obra, dirigit pel seu professorat, estava format per alumnat de Primària i Educació Especial procedent d’un total de 17 centres educatius dels municipis de Llíria (CEIP Sant Miquel, CEIP Sant Vicent i CIEM Unió Musical), Gátova i Olocau (CRA Alt Carraixet), Marines (CEIP Castillo del Real), Vilamarxant (CEIP Horta Major), l’Eliana (CEIP L’Olivera), Bugarra (CRA Baix Túria), Benaguasil (CEIP Luis Vives), La Pobla de Vallbona (CEIP El Campés), Riba-roja (CEIP Camp de Túria), Sant Antoni de Benaixéve (CEIP 8 d’abril i CEIP núm. 2), Bétera (CEIP Lloma del Mas), Serra (CEIP Sant Josep) i Paterna (CEE Francisco Esteve i CEIP El Parque).

L’Ajuntament de Llíria, a través de la Regidoria d’Educació, ha donat suport, per segon any consecutiu, a l’organització d’esta iniciativa didàctica de la Direcció General d’Innovació Educativa i Ordenació, englobada dins d’Escolarts, per a potenciar l’ús social del valencià mitjançant la interpretació i representació d’una cantata, i que compta també amb la participació del CEFIRE artístic-expressiu.

A més de promoure l’ús del valencià des de la creativitat artística, esta activitat pretén fomentar l’ensenyament musical, el coneixement del patrimoni musical valencià i d’altres cultures, i la col·laboració entre diferents entitats i administracions per a crear obres culturals de qualitat i mostrar-les a la societat.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia