Bétera va acollir ahir dilluns, 08 de maig, el ple ordinari del mes de maig. Es va tractar de l’última sessió de caràcter ordinari que tenia lloc en aquesta legislatura. L’acte va donar inici a les 18.00 hores, en el Saló de Plens de l’Ajuntament del municipi (castell de Bétera).

En primer lloc, en l’àrea de règim jurídic, es va aprovar l’acta de la sessió anterior. Posterioment, després d’una sèrie de preguntes i dubtes plantejats pel regidor de Compromís, Toni Marzo, es va aprovar la Declaració Institucional presentada conjuntament pels Grups polítics municipals del PP, Mas Camarena-Torre en Conill, C’s, PSOE, VOX i Regidora no adscrita a cap grup polític, en suport a la cadena carni ramadera del país. La citada declaració va ser aprovada amb els vots a favor de tots els grups polítics anteriorment citats i l’abstenció de Compromís.

Posteriorment, es va donar compte de la correspondència oficial, assumptes i disposicions de caràcter general (entrada del 4565 al 6357 del 28 de març al 2 de maig 2023 eixida del 2581 al 3641 del 29 de març al 2 de maig 2023) i també es va donar compte del control i fiscalització de les resolucions de l’Alcaldia dictades des de l’última sessió plenària ordinària (del número 517 al número 825, dictades de l’1 al 31 de març de 2023).

Així mateix, en règim jurídic es va donar de compte de les sessions de la Junta de Govern Local celebrades des de l’última sessió plenària ordinària (número 13, 14, 15 i 16 de 28 de març, 4, 11 i 25 d’abril, respectivament). En aquest punt, la Portaveu del PSPV-PSOE, Mª José Ballesteros, va formular unes qüestions referides a la junta número 4.

En interior es va aprovar per unanimitat de totes les forces polítiques l’elecció del jutge de pau Titular del municipi, que de nou recau amb Germán Cotanda. Aquest, va ser aplaudit després de la seua elecció.

En personal, es va donar compte de l’Informe d’Alcaldia, Primer trimestre 2023, en compliment de l’article 104 bis de la Llei 7/85 Reguladora de les Bases de Règim Local. 2023/07.07.22/3541

Seguidament, es va aprovar l’expedient sobre modificació puntual (6a) del PRI de Torre en Conill de Bétera. Aquest punt es va arpovar amb els vots a favor del PP, Mas Camarena-Torre en Conill i Ciutadans i les abstencions de Compromís, PSP-PSOE, Vox i regidora no adscrita.

Finalment, va arribar el torn de precs i preguntes dels regidors i dels veïns. Al llarg d’aquests dies anirem oferint més detalls dels diferents punts tractacts.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia