Milers de valencianes i valencians van viure amb fervor els diferents actes celebrats aquest cap de setmana a València en honor a la Verge dels Desemparats. I és que el segon diumenge de maig se sol celebrar aquesta festivitat.

Aquest diumenge es va tornar a celebrar tot el programa d’actes festius de caràcter religiós a la capital del Túria, al voltant de la Basílica. Moltes persones devotes s’acostaren de diferents poblacions a la ciutat per a celebrar aquesta efemèride i, la nit del dissabte, alguns pelegrins de distintes localitats van tornar a fer una caminada cap a la Catedral de València i van assistir a la tradicional ‘Descoberta’ de la tradicionalment coneguda com a ‘Geperudeta’. Aquesta verge és la Patrona de València ciutat, el Campello, Gandia i Ibi.

Bétera també va tornar a celebrar la seua festivitat, reprenent així els actes habituals. Moltes veïnes i veïns van assistir als actes religiosos preparats des de l’Església dels Desemparats del municipi (Avinguda Constitució).

Al matí, es va celebrar la missa solemne a ‘La geperudeta‘. A més a més, a la vesprada tenia lloc, a la mateixa església, una missa i, seguidament, una processó. Aquesta processó va tindre que adaptar-se a causa de la pluja i, en lloc d’eixir pel carrer els actes es van celebrar dins l’església. El grup de tabal i dolçaina va acompanyar al Grup de Danses Gran Via de l’Est per a oferir uns balls dins del temple sant. Els bancs de l’església es van desplaçar caps als costats perquè els grup poguera moure’s millor per les instal·laciones. Després, es va baixar la verge per passejar-la dins l’església mentre sonava la música de la banda del Centre Artístic Musical de Bétera. Durant la baixada, la Colla de Campaners de Bétera va tocar les salves en el campanar d’aquesta església i en altres punts del municipi. Seguidament, el grup de dansa va tornar a ballar i la verge es va pujar de nou al seu lloc. En eixe moment, es va cantar el seu himne i va començar l’ofrena a la verge. Per a finalitzar, la Colla de Campaners va oferir un espectacle de focs artificials des del campanar. A  aquest acte també van assistir dos xiquetes i un xiquet vestits de comunió, com és habitual, així com els màxims representats de cada comissió fallera.

A continuació, oferim una fotogaleria d’imatges i també un vídeo de l’acte, realitzat per la nostra redactora. A més a més, adjuntem unes imatges cedides per la colla de campaners dels diferents punts on els seus membres van tocar amb motu del centenari de la coronació de la verge.

  • Fotos realitzades per la nostra redactora:
  • Imatges cedides per la colla de Campaners de Bétera:
  • Vídeo:

Imprimir article
Comenta aquesta notícia