La Generalitat, a través de les conselleries de Justícia, Interior i Administració Pública i de Sanitat Universal i Salut Pública, en coordinació amb Creu Roja, ha posat en marxa un servei gratuït d’ambulàncies i vehicles adaptats per a facilitar el dret a vot a aquelles persones que ho necessiten. Aquest servei està dirigit a les persones que requerisquen transport per motius d’edat, malaltia o amb mobilitat reduïda.

L’assistència es pot sol·licitar des d’aquest dijous i fins a les 15.00 hores del 25 de maig en el Centre Operatiu Autonòmic de la Creu Roja, en el telèfon 965.918.610 (que està operatiu 24 hores de dilluns a divendres) o mitjançant un correu electrònic a eleccionescv@cruzroja.es. També es pot sol·licitar a través del centre hospitalari corresponent en cas que les persones interessades hi estiguen ingressades.

A més, durant tota la jornada electoral del 28 de maig, els voluntaris i voluntàries de Creu Roja recolliran les persones que hagen sol·licitat el servei en el seu centre hospitalari, residència o domicili per a traslladar-les al seu col·legi electoral. El servei inclou també el retorn al seu lloc d’origen.

D’altra banda, un total de 26 municipis (3 a Alacant, 10 a Castelló i 13 a València) disposaran d’un servei d’autobusos durant la jornada electoral per al transport d’electors que resideixen en nuclis de població xicotets amb difícil accés als col·legis electorals.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia