(EFE) El modista valencià Francis Montesinos ha acudit aquest dilluns als jutjats de Llíria on ha sigut citat a declarar com investigat per un suposat delicte contra la llibertat sexual de menors d’edat, en una causa en la qual està imputat al costat d’altres dos adults.

La titular del Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 5 de Llíria  va incoar diligències prèvies el mes d’octubre passat en relació a una denúncia presentada per Francis Montesinos per l’assalt al seu habitatge.

Eixes diligències prèvies se segueixen inicialment, i sense perjudici d’ulterior qualificació, per delictes de robatori amb violència a casa habitada, detenció il·legal i extorsió. El dissenyador figura en aquest procés com perjudicat i denunciant.

No obstant això, aquest mateix jutjat, després de rebre un atestat ampliatiu de la Guàrdia Civil en el qual es recull la detenció del mateix Montesinos i altres persones, ha acordat deduir testimoniatge de la causa judicial inicial i obrir una segona investigació, que s’han materialitzat en altres diligències prèvies.

D’aquesta manera, el Jutjat instrueix actualment dues causes diferents: una per l’assalt a l’habitatge i una suposada extorsió a Francis Montesinos, i una altra per delictes sexuals contra menors.

La Guàrdia Civil també implica en la primera investigació a dos menors d’edat, però les diligències contra ells se segueixen en el seu cas en la Jurisdicció de Menors.

La segona causa, l’oberta ara, se segueix contra tres investigats: Francis Montesinos i altres dos homes, per delictes contra la llibertat i indemnitat sexual de menors d’edat.

Francis Montesinos ha acudit aquest dilluns al jutjat per a comparéixer com a testimoni/perjudicat per la primera de les causes i com investigat per la segona, segons ha informat el gabinet de premsa del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia