Bétera ja prepara les seues Festes d’Agost amb el cultiu de les seues tradicionals Alfàbegues que eixiran el pròxim 15 d’agost en la tradicional Rodà, un dels actes més representatius i coneguts a la Comunitat Valenciana per comptar amb les Alfàbegues més grans del món.

Aquesta planta, de Rècord Güines, va aconseguir l’any passat una altura de 3,24 metres. Aquest any aspiren, segons assenyala el mestre alfabeguer, Ramón Asensi, “a la mateixa altura o més”.

Dia rere dia, des de finals del mes de març, Ramón Asensi té una de les comeses més importants de la festa: cuidar i fer créixer les més de 70 Alfàbegues que componen el conegut per tots els beterenses com “Corral de les Alfàbegues”. Un treball que porta fent des de fa 25 anys i que realitza “per amor i devoció” a aquestes festes úniques.

Tal com assenyala el mestre alfabeguer, “el procés segueix el seu curs amb total normalitat malgrat la falta de pluja, ja que un dels secrets del cultiu d’aquestes majestuoses Alfàbegues és la calor i la pluja”. Des de 2021 aquest hort municipal compta amb un nou sistema de reg connectat a dispositius mòbils, tablet i ordinador que permet mesurar i gestionar la humitat, el reg i l’abonament necessari per al total desenvolupament de les plantes. Un sistema que va ser instal·lat desinteressadament gràcies a un veí de Bétera i permet a Ramón controlar a qualsevol hora, en qualsevol moment i qualsevol dia de la setmana les més de 70 Alfàbegues que componen aquest hort.

Les Alfàbegues són, al costat de les Obreres i Majorals, les màximes protagonistes d’aquestes festes que cada any Bétera celebra del 12 al 22 d’Agost.

En aquest sentit el pròxim 22 de juliol les Obreres i Majorals 2023 realitzaran el tradicional acte de desullà per a donar a conéixer als mitjans de comunicació el procés i la recta final del cultiu d’aquestes plantes que compten amb el Rècord Guiness de 2022 i que aquest 2023 aspiren a superar-ho.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia