El Festival de Novel·la Històric-Noir de Bétera (Bfest) tornarà aquest pròxim mes de juny amb un programa interessant per a celebrar la seua tercera edició després de l’èxit de l’any passat. La regidoria municipal de Cultura de l’Ajuntament de Bétera, ha organitzat un any més aquest Festival amb el qual torna la literatura al municipi del Camp de Túria de la mà d’autors consagrats com Marta Robles, Susana Fortes, Rosa Ribas, Luis Zueco, Ramón Palomar o Vicente Garrido. Aquesta cita amb la novel·la negra i històrica oferirà trobades literàries, clubs de lectura, música en directe i una batalla d’escriptors.

Com ha indicat el director del festival, Santiago Álvarez: “Després d’una magnífica edició de l’any passat, és hora de continuar construint cultura per a tota la ciutadania mitjançant aquest esdeveniment que fa participar a tots i posicionar a Bétera com una de les millors cites literàries de l’any en la Comunitat”.

Un dels grans al·licients serà la visita de l’escriptora i periodista Marta Robles, que participarà l’1 de juny en la jornada inaugural. En acabar el seu acte literari basat en el seu últim llibre “Lo que la primavera hace con los cerezos”, que recull històries d’amor, passió i també de dolor entorn de la vida de genis creatius que tots coneixem. A més, Marta Robles rebrà el Premi Alfàbega Literària, creat l’any passat per Bfest i que s’entregarà a l’autora per ajudar-nos a entendre millor els qui som, tant en la ficció com en els seus assajos i per aportar el seu coneixement de la història, de l’amor, de les nostres passions, perquè són aquestes els qui ens fan ser els qui som.

Tant la conversa amb Marta Robles com la resta de trobades amb autors tindran lloc al Castell de Bétera, un espai recentment rehabilitat i que, sens dubte, és un marc idoni per a aquesta mena d’esdeveniments, perquè permet celebrar-los a l’aire lliure en aquesta època de l’any.

El mateix dijous 1 de juny, abans de la trobada amb Marta Robles anteriorment comentat, Rosa Ribas i Susana Fortes compareixeran al pati del Castell per a parlar sobre Ficcions molt sospitoses. Totes dues autores escriuen lluny de la morbositat i més pendents de construir històries que toquen el cor de la gent a partir de l’emoció i de la cerca de la veritat.

El divendres 2 de juny serà el dia dedicat per a parlar de com el crim es creua en la nostra realitat. En primera instància, Vicente Garrido, escriptor i catedràtic de criminologia, i Ramón Palomar, escriptor i periodista, protagonitzaran la trobada Vida i Crim, on abordaran com el mal està més prop de nosaltres del que podem esperar.

En finalitzar aquesta trobada, el prestigiós periodista de successos Nacho Abad, molt conegut per les seues aparicions en televisió, ens presentarà un cas pur de True Crim, el del triple assassinat de Burgos, del qual ha investigat totes les seues claus, reflectides en el seu llibre “El superviviente”. Ací assistirem a com la sospita del crim pot sobrevolar fins al més inesperat innocent.

Finalment, el dissabte 3 arribarà el torn d’explorar diverses aproximacions a la història del nostre país, gràcies a la participació de tres interessants autors, com Luis Zueco, un dels nostres millors escriptors de gènere històric, qui presenta la seua novel·la “El Tablero de la Reina”. Completen la trobada els veïns de Bétera, Raúl Borrás, autor de “Esclavos del Honor” i Gustavo Martínez Sánchez, que presenta “Galeón de Indias”. Dos escriptors locals que participaran en aquesta tercera edició gràcies a la seua passió per la novel·la històrica i d’aventures. Els tres autors tracten amb valentia el nostre període històric com a potència internacional, una qüestió que sempre ens ha costat narrar al nostre país i que ens ajuda a entendre qui som.

El dijous 1 a les 17.30 hores tindrà lloc una sessió especial del club de lectura en la qual es comptarà amb la participació presencial de l’escriptora Rosa Ribas entorn de la seua trilogia de la família de detectives Hernández, que estrena el seu tercer lliurament en una aposta literària d’una de les nostres millors escriptores de gènere negre.

En el matí del dissabte assistirem a una de les activitats més divertides i atractives del Bfest: la batalla d’escriptors, que se celebrarà a Casa Nebot. Una modalitat d’escriptura lúdic-festiva on els autors escriuran en directe xicotetes històries que després el públic votarà fins a seleccionar el guanyador final. Diversió garantida on autors com Javier Alandes, Salva Alemany o Joan Carles Ventura, recent Premi Millor Novel.la VLCNEGRA23, s’enfrontaran de manera amistosa però apassionant.

El Bfest s’acomiadarà dels seus seguidors el dissabte 3 a les 20h, al Castell de Bétera, amb un concert de Paloma Grueso i Ramón Magnanelly, que interpreten el que ells criden Acustic Soul Covers, és a dir, versions en acústic de grans èxits, als quals doten de passió i ànima. De la mà d’aquest duo sonaran temes coneguts d’artistes com The Beatles, Michael Jackson, Guns N’ Roses, The Cranberries, Ray Charles, The Animals, Rihanna, Adele, Aretha Franklin o Frank Sinatra.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia