L’Ajuntament de Bétera ha informat que amb motiu de les pròximes Eleccions Municipals i Autonòmiques d’aquest diumenge 28 de maig i ateses les indicacions de l’Institut Nacional d’Estadística (INE) s’ha hagut de redistribuir el seccionat del terme municipal de Bétera.

Això ha ocasionat que s’haja redistribuït la població en les diferents seccions i per tant, en els diferents col·legis electorals.
Per això, és necessari que abans d’acudir a votar, es verifique la secció en la qual es troba el seu domicili i en definitiva, el col·legi electoral on exercir el dret a vot.
Com que aquestes modificacions han produït canvis que suposen que alguns veïns i veïnes no voten en el col·legi electoral en el qual venien votant en les anteriors eleccions.
Realitzades aquestes modificacions i amb l’objectiu d’acostar les Meses Electorals al major nombre de ciutadans, s’han habilitat nous col·legis electorals que a més milloren l’accessibilitat i l’estacionament dels ciutadans a l’hora de desplaçar-se per a exercir el seu dret a vot.
En eixe sentit, adjuntem els plans de la nova composició dels diferents Districtes i Seccions Electorals, tant del nucli urbà com dels nuclis urbans del terme municipal així com la relació de meses electorals per secció i les direccions de tots els col·legis electorals.
Tot això amb la finalitat que cada veí i veïna puga comprovar en quina Mesa pot exercir el seu dret al vot en els pròxims comicis i on està situada la mateixa.
Es pot obtindre més informació en el següent enllaç: https://sig.betera.es/elecciones.

Els col·legis electorals de la Comunitat tindran 16.256 urnes i 6.169 taules el 28M

Així ho ha donat a conéixer aquest dimarts la delegada del Govern en la Comunitat Valenciana, Pilar Bernabé, qui ha visitat el magatzem electoral de la província de València i ha explicat el dispositiu que es posarà en marxa amb motiu d’aquestes eleccions, en les quals es tria a 5.764 regidors i a 99 diputats per a les Corts.

El nombre total de paperetes distribuïdes per la Delegació del Govern aconsegueix els 66.435.640 encara que, en el cas de les municipals, la seua impressió i distribució correspon als diferents consistoris, excepte les de València, el repartiment de les quals als 293 col·legis de la ciutat ho duu a terme el magatzem electoral de la província.

El nombre de paperetes per a l’Ajuntament de València aconsegueix els 9.500.000.

En aquesta jornada electoral hi haurà 6.169 cabines de votació i per a facilitar la tasca dels membres de les taules a l’hora de transmetre les dades hi ha designats un total de 2.903 representants de l’Administració, que disposaran de tauletes i telèfons mòbils.

El cost màxim del dispositiu electoral pel que correspon a la Delegació del Govern és de 4.911.462 euros, dels quals 2,56 milions corresponen a la província de València; 1,7 milions a la d’Alacant, i 644.481 a la de Castelló.

3,7 MILIONS DE VOTANTS

En les eleccions del pròxim diumenge estan anomenades a les urnes per als comicis autonòmics 3.731.984 persones, de les quals 125.708 són espanyols residents a l’estranger i inscrits en el Cens dels Electors Residents-Absents (CERA).

El nombre d’electors en la Comunitat Valenciana per a les municipals ascendeix a 3.680.268, dels quals 73.992 són estrangers inscrits en el Cens d’Electors Estrangers amb dret a vot (CERE).

Els nous electors que s’incorporen en aquests comicis són 166.230 respecte als últims comicis celebrats, les eleccions generals de novembre de 2019, mentre que en relació amb les eleccions municipals i europees del 26 de maig de 2019, les noves incorporacions sumen 186.871.

*DISTPOSITIVO DE SEGURETAT

La delegada del Govern ha informat també que 10.027 efectius dels diferents cossos de seguretat, el cost de la qual per aquesta jornada assumeix l’Administració General de l’Estat, prestaran servei per a garantir la normalitat de la jornada electoral.

Del total, 4.885 són membres de la Guàrdia Civil, 3.387 de la Policia Nacional i 1.755 de les diferents Policies Locals, als quals cal sumar aquells agents que els diferents ajuntaments assumeixen com a cost propi.

A més, la Generalitat, juntament amb Creu Roja, disposa d’un servei gratuït d’ambulàncies per a traslladar als col·legis electorals a aquelles persones que el requerisquen per motius d’edat, malaltia o mobilitat reduïda.

Aquest servei es pot sol·licitar fins a les 15.00 hores del 25 de maig a través de Creu Roja o en els corresponents centres hospitalaris en el cas que les persones interessades estiguen ingressades en ells.

VOT PER CORREU

Respecte al vot per correu, el nombre de sol·licituds admeses en la Comunitat Valenciana per a aquestes eleccions ha aconseguit les 86.768 (62.057 presencials i 24.711 telemàtiques).

Per províncies, en la de València s’han admés 34.386 presencials i 14.632 telemàtiques; en la d’Alacant 19.302 presencials i 7.626 telemàtiques i en la de Castelló, 8.369 presencials i 2.453 telemàtiques.

Bernabé ha recordat que la Junta Electoral va acordar que fins dijous que ve, 25 de maig, es podrà depositar el vot per correu en les oficines de Correus de tota Espanya en l’horari d’obertura habitual.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia