(EFE) El litoral de la província de Castelló i la costa nord de València estaran fins a les 10 hores d’aquest divendres en alerta nivell taronja per precipitacions acompanyades de tempesta que podrien acumular 40 litres per metre quadrat en una hora.

Segons l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet), en el litoral sud de Castelló, on es preveuen registres de 140 litres per metre quadrat en 12 hores, les majors acumulacions s’han donat aquesta matinada en l’entorn metropolità i s’estan desplaçant cap al nord.

L’interior de la província de Castelló estarà també fins a les 10 hores en alerta nivell groc per ruixats acompanyats de tempesta, que podrien acumular 30 litres per metre quadrat en una hora.

El cap de setmana seguiran les precipitacions en la Comunitat Valenciana, que podrien ser localment fortes i persistents el diumenge en la meitat sud, Les temperatures màximes pujaran el dissabte però experimentaran un descens generalitzat el diumenge, i el vent serà del nord-est en el litoral d’Alacant i fluix de l’est en la resta, segons l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet).

El dissabte predominaran els intervals de núvols baixos en la meitat sud i cel poc nuvolós en la resta, tendint en general a intervals de núvols mitjans i alts la segona meitat del dia, i s’esperen precipitacions a València i Alacant, més probables i abundants la segona meitat del dia, quan vindran ocasionalment acompanyades de tempesta, i no es descarten a Castelló.

Al matí es produiran estrats baixos i probables boires en punts del litoral nord de Castelló, les temperatures mínimes baixaran lleugerament o no variaran, les màximes pujaran en la meitat nord i també seran lleugerament més altes o sense canvis en la resta, i el vent serà del nord-est, reforçat en el litoral d’Alacant i fluix en la resta.

El diumenge, el cel estarà nuvolós amb ruixats i tempestes que podrien ser localment fortes o persistents en la meitat sud, tendint a remetre a l’interior a últimes hores, les temperatures mínimes pujaran en la meitat nord i no variaran en la resta, i les màximes experimentaran un descens generalitzat, i el vent serà del nord-est en el litoral d’Alacant i fluix de l’est en la resta.

Aquest divendres predominarà el cel nuvolós o cobert, amb ruixats i tempestes ocasionalment fortes a Castelló i nord de València a primeres hores que tendiran a remetre a la vesprada, i les temperatures a penes variaran, excepte descensos de les màximes a l’interior de Castelló i València.

El vent serà de component aquest fluix, amb augments ocasionals d’intensitat en el litoral nord la primera meitat del dia i augmentant a vent del nord-est en el litoral d’Alacant a la vesprada.

Les temperatures extremes registrades en les últimes vint-i-quatre hores en les capitals de província han sigut les següents:

Castelló 15,3 i 22,2 graus

València 16 i 22,4 graus

Alacant 15,7 i 25,1 graus

Imprimir article
Comenta aquesta notícia