Els resultats de les eleccions autonòmiques del 28-M, amb una participació del 64,56% dels més de 3,7 milions de persones anomenades aquest diumenge a les urnes, ha deixat una composició de les Corts Valencianes amb quatre forces polítiques.

El PP ha sigut el partit més votat (40 diputats), seguit del PSPV, amb 32; Compromís, amb 14 representants, i Vox ha obtingut 13 escons. *Unides *Podem-EUPV i Ciutadans no han obtingut representació.

La consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, ha comparegut aquesta nit per a oferir les dades d’escrutini d’aquests comicis autonòmics, que han coincidit amb les eleccions municipals.

Per circumscripcions, a la província d’Alacant ha votat el 60,15% de l’electorat. En aquesta província, el PP ha obtingut 15 diputats; el PSOE, 11; VOX, 5, i Compromís, 4.

A la província de Castelló, s’ha registrat una participació del 68,90%. En aquesta circumscripció, el repartiment dels 24 escons en joc en aquestes eleccions autonòmiques ha suposat 10 escons per al PP; 8 per al PSOE; 3 per a VOX i 3 per a Compromís.

Finalment, en la circumscripció de València s’han elegit 40 diputats i diputades. Amb el 67,02% de participació, el PP ha obtingut 15 representants; el PSOE, 13; Compromís tindrà 7 escons i VOX suma 5 diputats.

La consellera de Justícia ha felicitat la formació guanyadora i ha agraït la participació de les 18.507 persones que han participat com a membres de les meses electorals. També ha reconegut la tasca de les persones que han actuat com a interventores i apoderades de les 19 formacions polítiques que han concorregut als comicis, així com a tot el personal públic que ha treballat perquè la jornada electoral transcorreguera amb normalitat.

Així, les Corts Valencianes tindran en l’onzena legislatura quatre grups parlamentaris, dos menys que l’actual, després que ni Ciutadans ni Unides Podem arriben al llistó del 5% dels vots que atorga la representació amb l’escrutini al 58,68%.

D’aquesta manera, Ciutadans, que va arribar a les Corts Valencianes l’any 2015, quan va obtindre 13 escons, i en la legislatura iniciada en 2019 va ser el tercer grup amb més diputats (18, només un menys que el PP), es queda fora del Parlament valencià després de dues legislatures.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia