Amb el 100% del vot escrutat de les eleccions municipals a la província de València, en espera de confirmació oficial del recompte, la suma dels sufragis obtinguts per cadascuna de les formacions polítiques que han presentat candidatura en els 266 municipis de la província permetrà al PP tindre 13 diputats en la Diputació de València, mentre que el PSOE tindrà 12, Compromís tres, Vox dos i La Vall ens Uneix un, quedant sense representació provincial Ciudadanos.

 

En comparació amb la composició de la Diputació eixida de les urnes en 2019, amb 31 diputades i diputats que han exercit la seua responsabilitat en els últims quatre anys, el PP disposarà de cinc representants més en la corporació provincial; mentre que el PSOE tindrà un menys. A més, Compromís perd dos escons, Vox suma un al qual ja tenia, La Vall ens Uneix manté el seu representant provincial i Ciudadanos ix de la Diputació en perdre els tres diputats amb els quals comptava.

 

Partits judicials

 

Si tenim en compte els nou partits judicials i el repartiment de les diputades i diputats en cadascun d’ells, a València, amb 18 diputats en joc, el PP tindrà set representants enfront dels quatre de l’anterior legislatura; el PSOE manté els seus sis escons; Compromís perd un i es queda amb tres; Vox suma un diputat al qual ja tenia i tindrà dos representants en la Diputació i Ciutadans es queda fora.

 

Quant a la resta de partits judicials, a Alzira el PSOE conserva el seu diputat i el PP es queda amb el que tenia Compromís; a Requena, els populars guanyen el diputat que es va emportar el PSOE fa quatre anys; a Sueca, el PSOE manté l’escó; Ontinyent el continua conservant La Vall ens Uneix; i en els partits judicials de Gandia, Llíria, Sagunt i Xàtiva es mantenen un diputat per al PSOE i un altre per al PP.

 

Després de la constitució dels ajuntaments de la província i la presa de possessió dels alcaldes i alcaldesses d’este nou període legislatiu, prevista per al 17 de juny, la Diputació serà l’última institució a formar-se i donar inici a la nova legislatura, en un període que abasta des de finals de juny fins a mitjan juliol.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia