La Colla de Campaners de Bétera ens han fet sabedors que aquesta temporada de cara a l’estiu tampoc ens quedarem sense visitar la Torre-Campanar per la nit i contar-nos les històries del campanar de Bétera.
Donat l’èxit de les anteriors edicions de les visites nocturnes, enguany tindran lloc els pròxims divendres 02, 16 i 30 de juny, 14 i 28 de juliol i 04 d’agost.
Aquestes visites seran a les 21.30 i 22.30 hores, des de la porta principal de l’església La Purísima Concepció de Bétera.
El preu de les citades visites és de 3’50 euros.
Es deurà reservar plaça enviant un correu electrònic a colladecampanersbetera@gmail.com.
Des de la Colla de Campaners de Bétera, informen que tenen molta il·lusió de reprendre les visites per tal d’apropar-nos la història i el secrets que s’amaguen a l’interior de la nostra Torre-Campanar de Bétera.
Cal també recordar que si les veïnes i veïns volen conéixer la història de la Torre-Campanar amb la seua família, amics o companys de treball, a banda de les visites guiades que ofereixen des de l’associació, es pot sol·licitar visites privades per a grups a partir de 10 persones.
Amb la seua tasca per recuperar i mantindre el patrimoni campaner del municipi, la Colla de Campaners de Bétera va iniciar fa temps enrere una campanya “prorestauració” del conjunt sonor situat a la torre campanar de l’església de la Puríssima Concepció. Per a aconseguir aquest objectiu, van realitzar un concert de campanes amb diferents tocs i espectacles pirotècnics, diferents visites guiades al campanar i una rifa.

A aquestes iniciatives cal afegir que, la Colla de Campaners de Bétera fa un temps que va realitzar un treball exhaustiu d’investigació i documentació per a poder crear un museu campaner a la Torre Campanar de l’Església de la Puríssima, el qual ja és una realitat des de fa uns mesos. Aquest museu encara va en increment i està format per fotografies, plànols i peces antigues d’alguns mecanismes de determinades campanes.En aquest sentit, dins del museu, podem trobar el projecte inicial de la reconstrucció de l’actual campanar. Però, així mateix, també es fa menció a les diferents campanes de la localitat, a través d’imatges. Per exemple, podem trobar imatges de la campana de l’ermita, de l’església dels Desemparats o del col·legi Nuestra Señora del Carmen, entre altres.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia