Hui dimecres, 14 de juny, també tindrà lloc a Bétera el Taller de Sexualitat i Dona Major.

Aquest taller serà en el Saló de Plens del castell del municipi, al voltant de les 18.30 hores, després de la sessió plenària extraordinaria.

Esta activitat es durà a terme per a celebrar el Dia d’Acció Global per la Salut de les Dones, i parlar sobre la importància de l’autocura.

El Dia Internacional de la Salut per a les Dones se celebra el 28 de maig de cada any, amb l’objectiu de denunciar i fer front a diverses malalties i patiments que pateixen les dones a tot el món i que moltes d’elles, acaben amb un trist final, com és el cas de la mortalitat materna entre altres.

El Dia Internacional d’Acció per a la Salut de les Dones va tindre el seu origen l’any 1987. El fet va ocórrer en una assemblea de dones portada cap el 28 de maig coneguda amb el nom de Xarxa Mundial de Dones pels Drets Sexuals i Reproductius.

En aquesta important trobada es van tractar temes puntuals com les diferents malalties que hui afecten la població femenina mundial i una de les més preocupants i recurrents, les relacionades amb la mortalitat materna i que desafortunadament es cobra la vida de moltes dones cada any.

A partir de l’any 1987, la denominada Xarxa de Salut de les Dones Llatinoamericanes i del Carib (RSMLAC), es va donar a la tasca de llançar una campanya mundial de conscienciació per a visibilitzar més a les dones i xiquetes en tot el que concerneix la seua integritat com un dret universal.

La decisió va ser presa pel fet que cada any, es poden veure els greus problemes de salut que milions de dones pateixen en diferents països, a causa de la pobresa, la violència, les guerres, la discriminació i excussió social ja siga per religió, raça o preferència sexual.

Des de l’any 1988 es llança la campanya anomenada Prevenció de Morbiditat i Mortalitat Materna, per a fer un crit d’atenció per la quantitat de morts que es registren a nivell planetari per falta d’assistència sanitària a la dona embarassada.

Tots els anys, s’organitzen diferents campanyes tocant temes tan sensibles com l’avortament, els drets sexuals i reproductius i en els quals participen diferents organitzacions i professionals de la salut per a fer un tomb a aquesta dura realitat i sensibilitzar als governs per a canviar d’una vegada per tota la qualitat de vida de les dones en el Món.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia