Des de l’àrea municipal d’Agricultura de l’Ajuntament de Bétera s’ha informat que amb motiu de la Campanya Contra la Mosca de la Fruita 2023 (Ceratitis capitata Wied) es facilitarà als agricultors paranys amb Deltametrina per al parany massiu de caqui, magraner i varietats extraprimerenques de cítrics tant per a cultius ecològics com per a convencionals.

D’aquesta manera, els agricultors interessats hauran d’acudir fins al dijous 22 de juny, en horari de 09.00 a 14.00 hores a la Base d’Obres de l’Ajuntament per a sol·licitar-les.

La campanya finalitzarà entre novembre i desembre. L’objectiu de la iniciativa és poder ajudar els agricultors locals a mitigar les plagues en els camps.

Es pot obtindre més informació a través del següent enllaç: clic ací.

La mosca de la fruita o del Mediterrani (Ceratitis Capitata), és un insecte originari d’Àfrica.

La seua activitat comença a augmentar en la primavera arribant a màxims d’activitat a l’estiu, podent romandre inactives durant l’hivern si les condicions climatològiques no li són favorables.

Aquesta pot ocasionar danys directes en la fruita per l’efecte de la picada de la femella sobre el citat fruit, per a realitzar el ovoposició, que és una via d’entrada de fongs i bacteris que descomponen la polpa; i a les galeries generades per les larves durant la seua alimentació. Tot això produeix una maduració precoç i caiguda del fruit, i la consegüent pèrdua de collita.

 

Imprimir article
Comenta aquesta notícia