Ahir dissabte, al voltant de les 12.00 hores, es duia a terme el Ple de Constitució de la Corporació Municipal del nou Ajuntament de Bétera amb els regidors electes després de les Eleccions Locals del 28 de Maig i l’elecció de l’alcaldessa.

El nou Ajuntament de Bétera per als pròxims quatre anys (Legislatura 2023-2026) es va constituir en el Saló de Plens del Castell amb total solemnitat i en una sessió pública a la qual  van poder assistir els veïns i veïnes del municipi.

En l’acte també van estar presents el secretari i l’interventor consistorial. Com sol ser habitual, el Secretari de l’Ajuntament de Bétera (en aquest cas Marcos Gallart), primer va constituir la denominada Mesa d’Edat, tal com marca la llei, amb el membre de major edat (Carlos Abad) i el membre de menor edat (Diana Zaragozá). Després de la constitució de la taula, els regidors electes van ser nomenats un a un per a entregar la documentació al Secretari i després anar jurant o prometent la Constitució Espanyola i prenent, al seu torn, possessió del càrrec de regidor.

Després d’esta primera part es va presentar oficialment els candidats a l’Alcaldia i es va votar a mà alçada i davant el públic. Així, el Partit Popular, Mas Camarena-Torre en Conill, Compromís i PSPV-PSOE, van presentar candidatura. L’única que va dir que no presentava candidatura va ser el grup política Vox.

Així, el Partit Popular i Mas Camarena-Torre en Conill van votar a favor de la candidata a l’alcaldia del Partit Popular, Elia Verdevío (12 vots en total). Cal recordar que, aquesta setmana, ja es va publicar la notícia del pacte de govern signat pel Partit Popular de la localitat i Mas Camarena – Torre en Conill.

Per la seua part, Compromís va votar a la seua candidata a l’alcaldia, Cristina Alemany (5 vots en total) i PSPV-PSOE a la seua candidata, Mª José Ballesteros (2 vots en total).

D’aquesta manera, va ser proclamada alcaldessa de Bétera Elia Verdevío, amb els vots dels huit regidors del PP i els quatre vots dels edils de Mas Camarena – Torre en Conill.

Així, la Popular va ser investida alcaldessa de Bétera, jurant el seu càrrec i rebent el bastó de comandament.

Després va arribar el torn dels portaveus de cada grup polític per a prendre la paraula i oferir els seus discursos pertinents (Carlos Abad, Cristina Alemany, Fidel Valcarce, Mª José Ballesteros i Elia Verdevío. A més a més, la Popular Diana Zaragozá, va intervindre també com a representant del seu grup polític per a oferir unes paraules d’agraïment.

A continuació, compartim unes imatges i un vídeo de l’acte.

  • Imatges:
  • Vídeo:

Imprimir article
Comenta aquesta notícia