Un total de 54.736 joves de la Comunitat Valenciana nascuts en 2005, i que enguany compleixen o ja han complit 18 anys, poden sol·licitar el Bo Cultural Jove, 400 euros destinats a l’adquisició i el gaudi de productes, serveis i activitats culturals.

Poden fer-ho en la web www.bonoculturajoven.gob.es fins al 30 de setembre, i per a realitzar la tramitació, serà imprescindible que, prèviament, obtinguen una d’aquestes tres formes d’identificació digital: Cl@ve amb registre bàsic (que es pot sol·licitar i obtindre per videotelefonada), Cl@ve amb registre avançat (de manera presencial i per a aquells que no hagen complit encara els 18 anys) o bé el Certificat digital.

Disposaran de tot un any, des de la concessió del Bo, per a fer ús dels 400 euros, que podran destinar als productes, serveis i activitats culturals inclosos en el programa i oferits pels establiments adherits, més de 3.000 en tota Espanya, dels quals 298 es troben en la Comunitat Valenciana, segons el Ministeri de Cultura i Esport.

En la segona edició d’aquest programa, que impulsa el Ministeri de Cultura i Esport, s’estima que compleixen 18 anys en la Comunitat Valenciana 54.736 joves, segons dades de l’Institut Nacional d’Estadística. Per províncies, dels potencials beneficiaris, 20.069 es troben a Alacant, 6.082 a Castelló i 28.585 a València.

Els joves interessats a sol·licitar el Bo Cultural Jove poden realitzar el tràmit personalment o a través de la representació d’un adult, per a això cal adjuntar el formulari de representació *descargable en la pàgina web, correctament signat per beneficiari i representant. En aquests casos, el llibre de família no és un document acreditatiu de la representació.

Al programa tenen dret les persones joves de 18 anys de nacionalitat espanyola, així com aquelles estrangeres que ostenten residència legal a Espanya, sol·licitants d’asil, desplaçats temporals o les persones estrangeres ex tutelades en tràmits d’obtenció del permís de residència.

SOBRE EL BO CULTURAL JOVE

A partir de la concessió de l’ajuda, les persones beneficiàries disposen d’un any per a utilitzar els 400 euros en productes o serveis culturals en els establiments adherits, que ja superen els 3.000 en tota Espanya.

El Bo Cultural Jove funciona amb una targeta prepagament que les persones beneficiàries poden tindre en format virtual en el seu dispositiu mòbil o en format físic que rebrà en el seu domicili o adreça indicada en la sol·licitud.

Amb aqueixa targeta pot gaudir d’experiències i productes culturals, que es divideixen en tres trams per a afavorir la diversificació entre els diferents sectors culturals.

Així, 100 euros són per a productes físics, per exemple, llibres, premsa o discos; altres 100 euros per a productes digitals, com a premsa digital, *podcast, videojocs en línia i plataformes virtuals; i 200 euros per a arts vives com a teatre, òpera, cinema, dansa, museus o espectacles taurins.

Amb el Bo Cultural, el Ministeri mostra l’interés d’un ampli espectre de la població jove espanyola per la cultura, que aquesta iniciativa ajuda a *fidelizar com a públic i consumidor cultural de cara al futur; i també ofereix un suport addicional al sector cultural per a recuperar-se de la crisi.

CONVOCATÒRIA 2023

El Consell de Ministres va aprovar el passat 20 de març, a proposta del ministre de Cultura i Esport, Miquel Iceta, el Reial decret que regula el Bo Cultural Jove per a 2023, que compta amb una dotació de 210 milions d’euros en els Pressupostos Generals de l’Estat.

A més, s’està tramitant la selecció de l’entitat col·laboradora per a la facilitació i gestió dels mitjans de pagament del programa d’ajudes, segons les fonts, que indiquen que en 2022, primer any de vigència d’aquesta iniciativa, van obtindre el Bo Cultural Jove un total de 277.554 persones en tota Espanya.

Fins al 30 d’abril, els beneficiaris han realitzat un total de 911.267 operacions, per un valor de 32,9 milions d’euros, i en la Comunitat Valenciana, es van registrar 108.850 operacions per import de 3.931.997 euros.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia