El FestiJazz ha tornat aquestes setmanes a Bétera per a consolidar-se en el panorama musical d’aquest gènere. En la seua cinquena edició, la regidoria municipal de Cultura de la localitat, ha organitzat una programació de concerts gratuïts a l’aire lliure que han fet a Bétera sonar a jazz des del passat dissabte 10 i fins ahir diumenge 18 de juny en diferents enclavaments: els jardins de la Piscina Municipal, el passeig de l’Albereda i la Plaça Verdum.

El Festival va arrancar fa dos caps de setmana amb l’actuació de Pepe Zaragoza 4et en la Plaça Verdum de Torre en Conill.

Un primer concert al qual li va seguir la Locomotora Jazz Band a les 20.00 hores, el passat divendres 16 de juny, en el Passeig de l’Albereda i el dia 17 en la Plaça Verdum de Torre en Conill. Una banda de Dixieland al més pur estil de Nova Orleans integrada per Manuel Díaz, Alberto Martínez, José Miguel Ramírez, Jorge García i José Antonio Oriola.

El divendres 16, a les 23.00 hores, els jardins de la Piscina Municipal van ser l’escenari on va sonar el jazz de la mà del veí de Bétera i inestimable saxofonista i mestre del jazz local, Ramón Cardo al costat de Cesc Adroher Trio. Aquest concert va ser una experiència única perquè al so elegant de Adroher se li va sumar la potència rítmica del tàndem Boquera-St.Charles i la vitalitat de Ramón Cardo.

El dissabte 17 a les 23.00 hores també als jardins de la Piscina Municipal Jim Rotondi Quartet va fer vibrar als assistents amb aquest gènere musical nascut a la fi del segle XIX. Amb una trajectòria impecable, Jim Rotondi Quartet, va anar en 1984 el primer premi de la Internacional Trumpet Guild’s Jazz Trumpet Competition. Va iniciar la seua carrera professional amb la Ray Charles Orchestra amb la qual va realitzar diverses gires. Col·laborant, durant 6 anys, amb la Lionel Hampton Orchestra i entrant a formar part del quintet de Charles Earland. En l’actualitat, Rotondi realitza gires internacionals amb les seues pròpies formacions així com amb la Cargnegie Hall Jazz Band, l’Orquestra de Toshiko Akiyoshi i la formació One For All, amb Eric Alexander i Steve Davis.

El final del Festijazz va arribar ahir diumenge 18 a les 20.00 hores als Jardins de la Piscina Municipal amb Sant Andreu Jazz Band Feat que va comptar amb la presència d’Èlia Bastida i Edu Ferer dirigits per Joan Chamorro. Un passeig per la història del Jazz, recordant especialment temes que, en el seu moment, van gravar tres músics tan importants com Frank Sinatra, Stéphane Grappelli i Nina Simone.

En definitiva, un cartell amb magnífics músics del panorama local, provincial, nacional i internacional que han delectats als assistents amb el millor jazz.

Unes activitats per a tots els amants del jazz que s’han complementat amb Jazz per als més menuts.

D’aquesta manera, el dissabte 17 a les 19.00 hores als jardins de la Piscina Municipal es va dur a terme el taller didàctic Estimúsica Jazz, una activitat familiar dirigida als més xicotets. Així mateix, el diumenge 18 a les 12.00 hores el Passeig de l’Albereda va acollr el concert espectacle de ball La República del Swing on es va recuperar l’esperit de la música alegre i divertida, alhora que, elegant i romàntica dels inicis del jazz. Veu, ukelele, trompeta, guitarra, banjo, contrabaix i percussió amb la col·laboració de dos ballarins de swing i de claqué.

La nostra redactora, immersa també en l’organització de la Fira de Comerç i encarregada alhora de gravar tots els actes que el seu temps li va permetre durant aquests caps de setmana, va tindre ocasió de poder captar la imatge que hem adjuntat del concert d’aquest diumenge a les 12.00 hores en l’Albereda de Bétera i va gravar un xicotet vídeo, el qual compartim pegat a un altre fragment cedit per un veí.

 

 

Imprimir article
Comenta aquesta notícia