La Conselleria d’Hisenda i Model Econòmic ha llançat, a través del Centre de Seguretat de TIC de la Comunitat Valenciana (CSIRT-CV), una nova campanya de conscienciació sobre el bon ús de la Intel·ligència Artificial (IA) i els seus principals riscos i avantatges.

Sota el lema ‘Intel·ligència Artificial: amiga o enemiga?’, l’entitat especialitzada dependent de la Direcció General de Tecnologies de la Informació i les Comunicacions (DGTIC), oferirà una sèrie de recomanacions sobre usos correctes i incorrectes d’aquesta tecnologia.

Segons ha explicat el director general de Tecnologies de la Informació i les Comunicacions , José Manuel García Duarte, “estem assistint a la popularització de ChatGPT en la nostra societat i comencen a sorgir dubtes sobre el seu ús correcte i ètic, especialment pel que fa a plagis, phishing, atacs de ransomware, etc.”.

El director de TIC ha assegurat que davant aquesta situació, “s’ha considerat necessari iniciar una campanya de conscienciació per a tota la ciutadania, amb la finalitat d’explicar què és la IA i on podem trobar-la i tractar amb detall l’exemple de l’eina ChatGPT per a ajudar els usuaris i usuàries a fer un ús correcte d’aquest xat intel·ligent i de la resta de sistemes amb Intel·ligència Artificial”.

A més, aquesta iniciativa forma part d’una sèrie d’accions que CSIRT-CV emprendrà en el marc de la celebració del seu 16é aniversari, que inclou, així mateix, l’organització d’una jornada de ciberseguretat per als 90 funcionaris i funcionàries en pràctiques en la DGTIC, entre altres.

Les recomanacions s’articularan entorn de tres blocs relacionats amb la IA i que tractaran sobre què és la Intel·ligència Artificial i la seua diferent tipologia; com han sigut possibles els avanços en IA i quines són les seues principals aplicacions i en quins sectors, tractant els exemples més destacats com ChatGPT; i quines són les principals recomanacions de ciberseguretat respecte al seu ús.

Durant les pròximes dues setmanes, CSIRT-CV llançarà aquests consells que podran seguir-se a través de les xarxes socials del centre en Facebook i twitter, així com en el portal especialitzat en formació i conscienciació en ciberseguretat de la Generalitat, portal ConcientaT.

La campanya de CSIRT-CV forma part de l’activitat de formació i conscienciació en ciberseguretat que duu a terme la DGTIC a través del centre.

L’objectiu del Centre de Seguretat TIC de la Comunitat és millorar la seguretat dels sistemes d’informació dins del seu àmbit, així com promoure una cultura de la seguretat i bones pràctiques en l’ús de les noves tecnologies entre la ciutadania, les empreses i l’Administració.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia