La regidoria municipal d’Igualtat de l’Ajuntament de Bétera ha preparat diverses accions per a visibilitzar el compromís del Consistori amb polítiques actives que garantisquen la inclusió i la diversitat social, el respecte a totes les persones independentment de la seua orientació sexual o identitat de gènere. Una actuació que s’està portant a terme amb motiu del Dia Internacional de l’Orgull LGTBI+ que es commemora demà dimecres, 28 de juny.

Així, des de la setmana passada, en els edificis municipals ja onegen les banderes i pancartes que anuncien la celebració d’aquest dia i a les quals acompanya l’eslògan “Bétera amb orgull”. A més, hui dimarts, 27 de juny, s’ha preparat una campanya a peu de carrer en el Mercat municipal de la localitat, on s’ha situat un punt d’informació i sensibilització dirigit a la ciutadania. La nostra redactora també s’ha acostat per la zona per a captar unes imatges.

Així mateix, demà dimecres 28 de juny, a partir de les 10.00 hores es realitzarà en col·laboració amb el programa JOPRO de la regidoria de Joventut una intervenció urbana de caràcter artístic. D’aquesta manera, es pintarà l’Arc de Sant Martí en diversos elements urbans tant en l’Albereda com als jardins de Casa Nebot.

Aquesta intervenció artística, dirigida especialment a la població jove, pretén establir sinergies a l’hora de reflexionar sobre la realitat del col·lectiu LGTBI i sumar-se a la defensa i reivindicació d’una Bétera orgullosa de la diversitat dels qui l’habiten.

I per a finalitzar, en el pròxim Ple Municipal es donarà lectura a un manifest amb motiu de la commemoració d’aquest dia, sent aquesta altra de les propostes d’aquesta campanya institucional beterense.

A més en aquesta línia d’iniciatives, el Consistori enforteix també el projecte DIVERSITECAS, amb l’ampliació de títols literaris i jocs didàctics en matèria de diversitat de gènere i activisme LGTBI, de les biblioteques dels centres educatius (CEIPS Lloma de Mas i Camp de Túria i l’IES Les Alfàbegues) així com de la biblioteca municipal.

Al costat d’aquests títols s’acompanya la campanya amb cartelleria específica que ha realitzat l’alumnat del Taller d’Ocupació de Disseny Gràfic i un marcapàgines amb el lema “llegir és protestar contra la intolerància”.

A continuació, oferim unes imatges de la campanya de hui dimarts al mercat.

 

Imprimir article
Comenta aquesta notícia