Bétera ha iniciat, per tercer any consecutiu, una campanya per a fer front al cotonet que, any rere any, amenaça les collites de cítrics.

Des del departament d’Agricultura s’ha posat en marxa una solta massiva de cryptolaemus per tot el terme.

La finalitat és mostrar el compromís amb els agricultors i les terres de cultiu que envolten el nostre terme i protegir els cultius de cítrics a Bétera contra la citada plaga del cotonet.
Així, des del mes de febrer passat s’ha estat criant massivament el depredador crytolaemus en els dos insectaris municipals. I és que Bétera és un municipi de tradició agrícola que compta amb grans extensions de cultius hortofructícoles, sent un dels motors econòmics més importants de la localitat.

L’àrea d’Agricultura ha posat en marxa aquesta solta massiva per a protegir els cítrics de Bétera i mantindre les collites en les millors condicions possibles. Aquesta solta de cryptolaemus és fruit del treball realitzat durant mesos en els dos insectaris municipals d’aquesta espècie que es caracteritza per ser depredadora del cotonet que ataca directament als cultius provocant, entre altres efectes, deformacions en els fruits i taques.

Combatre el cotonet amb aquesta lluita biològica suposa per a Bétera continuar avançant en pràctiques agrícoles més ecològiques que li permeten actuar d’una forma més sostenible per a protegir l’agricultura beterense i el treball dels agricultors i així, combatre aquesta plaga tan perjudicial per als cítrics.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia