El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig ha agraït al personal sanitari valencià l’esforç realitzat durant la pandèmia de COVID-19, i la seua contribució a “salvar vides”, la qual cosa ha qualificat d’objectiu prioritari per al Govern valencià.

Ximo Puig ha volgut dedicar el seu últim acte com president de la Generalitat a rebre als representants dels departaments de salut de la Comunitat Valenciana amb la finalitat de traslladar-los personalment el seu reconeixement, que ha demanat fer extensiu als més de 60.000 professionals de la sanitat pública valenciana.

En el transcurs de l’acte, al qual també ha assistit el conseller de Sanitat Universal i Salut Pública, Miguel Mínguez, i la exconsellera Ana Barceló, el cap del Consell ha recordat a les més de 10.000 persones mortes durant el que ha considerat com els pitjors moments que ha afrontat com a ciutadà i com a governant.

Així mateix, ha assenyalat que durant la pandèmia s’ha constatat l’existència d’una “democràcia avançada, un autogovern potent i un sistema públic de salut que ha sigut capaç de donar la millor resposta” i ha advocat per “potenciar la ciència” i “vigoritzar” un estat de benestar “capaç de donar cobertura davant la malaltia mes allà de les condicions socials i econòmiques de cadascun”.

Finalment, el president ha destacat la “corresponsabilitat” de la societat valenciana durant la pandèmia per a prioritzar “salvar vides” enfront dels qui van tindre altres prioritats, i ha enaltit la sanitat pública valenciana que ha qualificat com “la millor sanitat pública possible”.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia