Brindar per unes festes lliures de violència masclista és l’objectiu de Bétera per a la celebració de la Festa de les Alfàbegues que es duen a terme en el municipi del 12 al 22 d’agost. Així, sha posat en marxa la campanya “Que no t’amarguen la festa” gràcies a la qual es repartiran nombrosos protectors de gots per a evitar casos de submissió química i gaudir d’unes festes lliures de violència masclista.

En aquest sentit, s’ha fet lliurament als Majorals 2024 del material d’aquesta campanya que inclou els cartells amb l’eslògan, díptics informatius i els citats protectors de gots que es començaran a repartir en el Barracó.

La campanya de sensibilització “Que no t’amarguen la festa” busca, a través de diferents materials promocionals i informatius, visibilitzar aquesta problemàtica i conscienciar tant a les dones, amb recomanacions per a gaudir de contextos d’oci i festiu lliures de violències masclistes, impulsant el seu apoderament, com als homes, fomentant conductes respectuoses cap a elles i abandonant silencis apresos en la socialització masculina.

Una iniciativa que se suma a la posada en marxa del Punt Violeta que estarà instal·lat en l’Albereda durant els grans esdeveniments que se celebren en les Festes i que l’any passat va tindre un gran èxit d’assistència i participació gràcies a la col·laboració de les associacions de dones de Bétera.

En aquest sentit, també es fa una crida a la ciutadania i a la resta de moviment associatiu de Bétera perquè col·laboren en el voluntariat del Punt Violeta.

D’aquesta manera, dilluns que ve 7 d’agost es realitzarà una reunió informativa a Casa Nebot, entre les 11.00 i les 12.30 hores, per a oferir les directrius necessàries d’actuació a les persones voluntàries i establir torns de participació en el Punt Violeta.

Amb aquestes actuacions, es vol visibilitzar i sensibilitzar al conjunt de la ciutadania enfront de la problemàtica dels abusos i agressions sexuals així com les violències masclistes que les dones pateixen habitualment en els espais públics, especialment en contextos festius i d’oci.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia