(EFE)  Un home de 38 anys que comptava amb una ordre internacional de detenció per la justícia francesa ha sigut detingut per la Guàrdia Civil a Llíria, acusat pels delictes de falsificació de document públic, robatori amb força i tinença il·lícita d’armes, així com per intentar envestir a un agent en intentar detindre-li.

El detingut, que cometia delictes a Espanya i França, era conscient que les autoritats estaven buscant-ho i havia triat un habitatge en un disseminat de la comarca de Camp de Túria per a ocultar-se, ha informat l’institut armat.

Així, des del seu domicili, envoltat de camps agrícoles, podia controlar els vehicles i persones que s’aproximaven, la qual cosa va suposar que els investigadors dissenyaren un dispositiu que no alçara les seues sospites.

L’home tenia un historial delictiu violent i tenia accés a una arma de foc, la qual cosa va fer valorar als agents la necessitat de la seua detenció de manera sorprenent per a evitar que poguera causar danys a tercers.

Finalment, a la fi del passat mes de juny es va establir un operatiu especial pel qual els agents van realitzar un dispositiu en una via interurbana que va interceptar la motocicleta d’alta cilindrada que conduïa l’autor.

Després de rebre l’alt dels agents, l’home va envestir la seua moto contra un dels guàrdies civils que li van donar l’alt, encara que l’agent va aconseguir esquivar-lo i la moto va impactar contra un cotxe oficial.

En aqueix moment, va començar la fugida a peu a través dels camps agrícoles, encara que els agents de la Guàrdia Civil van aconseguir interceptar-ho i van comprovar que portava una carta d’identitat italiana falsificada per a ocultar la seua identitat.

Després, es va realitzar un registre del domicili, on es va trobar una escopeta, munició, diverses drogues tòxiques i altres documents d’identitat falsificats.

A l’autor se li van atribuir els delictes de falsificació de document, robatori amb força, tinença il·lícita d’armes i delicte contra l’administració de justícia, fets dels quals entén el Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 3 de Llíria.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia