El Diari Oficial de la Generalitat (DOGV) ha publicat la segona convocatòria anual del Programa Eurodisea per a 2023, que està dirigit a empreses i entitats de la Comunitat Valenciana que oferisquen pràctiques a joves europeus d’entre 18 i 30 anys.

En concret, per a aquesta segona convocatòria més de 30 joves faran les pràctiques durant sis mesos, que començaran el pròxim 1 de novembre i es prolongaran fins al 30 d’abril de 2024.

Cal recordar que en la primera convocatòria del projecte Eurodisea, que va començar el passat 1 de juny i s’estendrà fins al 30 de novembre, participen un total de 12 joves de diferents regions de 4 països participants en el programa: Bèlgica (Brussel·les i Valònia), Itàlia (Sardenya), Portugal (Madeira) i Romania (Timis).

El pressupost per a 2023 del Programa Eurodisea és de 545.000 euros i aquest import és susceptible de ser cofinançat per la Unió Europea a través del Programa del Fons Social Europeu Plus (FSE+) Comunitat Valenciana 2021-2027.

La Generalitat, a través de la participació en el programa Eurodisea, pretén promocionar el coneixement de regions des d’una consciència europea, fomentar la internacionalització de les empreses, així com donar suport a la promoció i formació laborals de les persones joves valencianes, i per a fer-ho se’ls facilita l’accés a una experiència d’intercanvi internacional.

Retribució de 1.230 euros mensuals

L’import de la subvenció de la Conselleria d’Hisenda i Model Econòmic serà del 92 % del salari mínim interprofessional que establisca la normativa laboral. En concret seran 1.230,50 euros mensuals per conveni de pràctiques per a l’exercici 2023, que es dedicaran a finançar el conveni de pràctiques per tots els conceptes, inclosos IRPF i Seguretat Social.

La quantia màxima de la subvenció podrà arribar als 7.383 euros. A més, totes les persones joves participants disposaran d’assegurances de responsabilitat civil, accidents i repatriació proporcionats pel Secretariat del Programa Eurodisea.

Durant el mes anterior a incorporar-se a l’empresa, els joves assistiran a un curs d’espanyol i participaran en activitats d’immersió cultural, perquè l’adaptació es realitze en les millors condicions. Totes les activitats d’aquest mes, inclòs l’allotjament, són amb càrrec a la Conselleria d’Hisenda i Model Econòmic.

Aquest programa funciona amb un criteri de reciprocitat, de manera que la Comunitat Valenciana envia joves valencians a l’estranger al llarg de tot l’any a les regions d’acolliment dels països participants en el programa Bèlgica, Xipre, Irlanda, Geòrgia, Itàlia, Portugal i Romania.

Els requisits per a participar en el programa Eurodisea i accedir a una pràctica professional a l’estranger són haver nascut o estar empadronats a la Comunitat almenys els últims tres anys i tindre la nacionalitat espanyola o d’algun dels països europeus adherits al programa, tindre entre 18 i 30 anys, posseir una qualificació professional, tindre un coneixement bàsic d’un idioma europeu i estar inscrits com a demandants d’ocupació.

Termini de presentació de sol·licituds

Les empreses interessades tenen un termini de 20 dies naturals, comptats des de l’endemà de la publicació d’aquesta resolució en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana, per a presentar la sol·licitud de manera telemàtica. El formulari de sol·licitud està disponible en el web i la presentació de les sol·licituds serà telemàtica.

Més informació: consulteu-la ací.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia