La localitat de Bétera ha rebut una subvenció de la Diputació de València destinada a projectes de recuperació de la memòria històrica a la província de València. En total, 33.396€ per a posar en valor el Centre de Resistència de la Jonquera situat en el terme municipal.

En aquest sentit aquesta subvenció es destinarà a la Fase I d’actuacions en el Centre de Resistència de La Jonquera, la finalitat de la qual és l’excavació i consolidació de 250 metres de trinxeres així com l’excavació d’un búnquer de tipologia atípica dins dels catalogats en la Línia Puig-Carasols.

A més, dins d’aquesta subvenció també es procedirà a instal·lar la senyalística que identifique i informe d’aquest Centre, tot per a posar en valor i protegir aquest bé patrimonial i continuar amb l’objectiu del Consistori de destacar la importància de les trinxeres i búnquers de la línia Puig-Carasols al seu pas pel municipi.

Aquesta actuació s’emmarca dins de les polítiques de protecció, conservació i rehabilitació, entorn dels vestigis patrimonials de Bétera.

De fet, i després de 4 fases d’actuació, ja s’ha posat en valor el Centre de Resistència del Corral del Quirro que en breu serà visitable. Una altra actuació que se suma, al costat del Centre de Resistència de la Jonquera, a les accions que s’estan duent a terme com a municipi membre, que a més Bétera presideix, l’Associació de Municipis Vinculats a la Línia Immediata i que naix amb l’objectiu de protegir, millorar i potenciar els vestigis patrimonials, la recuperació de la memòria històrica i l’ús social i educatiu de les restes de la línia defensiva Puig-Carasols o Immediata, atesos els rellevants valors històrics, culturals, mediambientals i paisatgístics, que s’inclouen dins dels territoris que conformen els membres, a través de l’ensenyament, l’estudi i el gaudi d’ells.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia