El passat dissabte, 15 de Juliol, les veïnes i veïns del municipi van tindre una cita important amb la música.
I és que la Banda Simfònica del Centre Artístic Musical de Bétera (CAM) ha iniciat una nova etapa amb Jose Ignacio Blesa i Lull. Així, es va preparar un concert amb un repertori variat i espectacular. El citat concert va donar el seu tret d’eixida sobre les 19.00 hores en l’auditori de la Casa de Cultura de Bétera.
A més a més, Matthew Westgate, professor de la Universitat de Massachusetts, va també actuar com a director convidat.
En el concert es van interpretar les següents peces musicals: Symphonic Overture (1992) de James Barnes, Esa’s Processions to the Cathedral (1859) de Richard Wagner, la procesión del Rocío (1913) de Joaquín Turina, Angels in the Architecture (2009) de Frank Ticheli i Pensat a fer (2015) del propi José Ignacio Blesa i Lull.
Sobre Jose Ignacio Blesa i Lull
Jose Ignacio Blesa i Lull va nàixer en 1984 a Llíria. Es va iniciar en la música en l’Ateneu Musical i d’Ensenyament Banda Primitiva de Llíria. Finalitza els seus estudis en el Conservatori Superior de Música “Salvador Seguí” de Castelló, on obté els títols de Professor Superior de Música en les especialitats de Clarinet i Composició, a més del Premi Extraordinari Fi de Carrera en aquesta última especialitat; tenint com a professors als compositors Ferrer Ferran i César Cano entre altres.
Realitza cursos de perfeccionament tant de composició com de direcció, amb diversos professors: Johan de Meij, Gregory Fritze, Franco Cesarini, Leonardo Balada, Alfredo Aracil, José Rafael Pascual Vilaplana, Rafael Sanz Espert, Andrés Valero-Castells, Antón García Abril, etc.
Ha rebut nombrosos premis de composició entre els quals cal destacar: Premi Internacional de composició per a banda i solista “Ciutat de Llíria”, Primer Premi en el V Concurs Galego de Composició per a Banda, Premi Internacional de Composició de música de cambra “Salvador Seguí”, Beca Fernando Remacha en el VI Concurs de Composició de la Coral de Cambra de Pamplona, 2n Premi en l’III Concurs Iberoamericà de Composició de Banda “Vila d’Ortigueira”, Premi València en el X certamen “València Crea”, etc.
La seua música s’ha pogut escoltar en gran part del territori espanyol, així com al Brasil, Colòmbia i Portugal. Les seues obres han sigut interpretades per conjunts i intèrprets com José Franch-Ballester, Spanish Brass Luur Metals, Dario Sotelo, Manuel Galduf, José Miguel Martínez Falomir, Banda Municipal de València, Banda Municipal de Bilbao, Banda del Conservatori de Tatuí (Sao Paulo, el Brasil), Banda Primitiva de Llíria, etc.
A continuació, adjuntem unes fotos i un vídeo del passat concert.
  • Fotos:
  • Vídeo:

Imprimir article
Comenta aquesta notícia