Els nou consellers que acompanyen en el Govern valencià al president de la Generalitat, Carlos Mazón, han pres possessió aquest dimecres passat a la vesprada en el Palau de la Generalitat, per al que han utilitzat la fórmula del jurament i l’han fet tots en castellà menys la consellera de Medi Ambient, Salomé Pradas.

En concret, la Vicepresidència primera i conselleria de Cultura i Esports serà ocupada per Vicente Barrera Simó, llicenciat en Dret per la Universitat de València i empresari. Barrera ha desenvolupat la seua trajectòria professional com a torero i actualment gestiona empreses lligades a la indústria agroalimentària, el sector de la restauració, l’hostaleria i l’àmbit immobiliari.

Així mateix, ha exercit la labor de coordinador regional de VOX a València, amb anterioritat a la representació parlamentària del partit, des de l’any 2018.

La Vicepresidència segona i Conselleria de Serveis Socials, Igualtat i Habitatge recau en Susana Camarero Benítez, llicenciada en Dret per la Universitat de València, actualment presideix la Confederació Nacional de Dones en Igualtat des de 2021 i és directora Sènior de Context Polític en Llorente i Cuenca.

Cambrer ha sigut portaveu de la Comissió d’Igualtat i de la Comissió de Serveis Socials del Congrés dels Diputats durant quatre legislatures, i ha participat com a ponent en l’aprovació de la Llei de Mesures de Protecció Integral contra la Violència de Gènere i de la Llei per a la Igualtat Efectiva de Dones i Homes. També ha sigut presidenta de la Comissió d’Igualtat del Senat, on va dirigir el treball que va aprovar el Pacte d’Estat contra la Violència de Gènere en la Cambra Alta.

De 2014 a 2016 va ser secretària d’Estat de Serveis Socials i Igualtat, sota el mandat de la qual es va aprovar la reforma de la Llei de la Infància i Adolescència, perquè els menors siguen considerats víctimes directes de la violència de gènere. Aprovant-se també la Llei del Tercer Sector i la del Voluntariat, o l’Estratègia de l’Espectre Autista i el Pla de Lluita contra el Tràfic.

La Conselleria d’Hisenda, Economia i Administració Pública serà ocupada per Ruth Merino Peña, qui també ostentarà la funció de portaveu del Consell. Merino és llicenciada en Ciències Econòmiques i Empresarials per la Universitat de València i tècnic d’Hisenda de l’Administració de l’Estat.

Merino ha treballat durant diversos anys en l’Agència Tributària a Barcelona i València i és diputada en les Corts des de 2019, on forma part de la Comissió d’Hisenda i Comissió d’Economia i Indústria. També ha sigut portaveu de la Comissió de Radiotelevisió Valenciana i portaveu del Grup Parlamentari Ciutadans de març 2021 a gener 2023.

Al capdavant de la Conselleria de Justícia i Interior se situarà Elisa Núñez Sánchez, doctora en Dret per la Universitat d’Alacant i llicenciada en Ciències Religioses per la Universitat Pontifícia de Cometes de Madrid. Actualment és professora en la Universitat Catòlica de València Sant Vicent Màrtir, així com advocada en exercici i lletrada del torn d’ofici en matrimonial i penal del Col·legi d’Advocats de València. També és lletrada acreditada davant el Tribunal Eclesiàstic Metropolità de València i ha sigut assessora i responsable de programes d’integració de persones immigrants i estrangeres en la VII legislatura de la Generalitat Valenciana.

Quant a la Conselleria de Sanitat serà ocupada per Marcià Gómez Gómez, llicenciat en Medicina i Cirurgia. Gómez és especialista en Medicina Familiar i Comunitària, així com especialista Universitari en Acreditació de Centres i Serveis Sanitaris, a més de Màster en Direcció i Organització d’Hospitals i Serveis de Salut, en Gestió per a la Humanització de la Sanitat i en Hospitalització Domiciliària. Actualment ostenta el càrrec de director de l’àrea de Gestió Clínica Mèdica a l’Hospital Universitari La Fe, i ha sigut impulsor en la gestió sanitària per a la implantació de la col·laboració públic-privada i de la normativa que regula les guàrdies mèdiques tant en l’àmbit de l’atenció primària com de l’hospitalària vigents en l’actualitat.

La Conselleria d’Educació, Universitats i Ocupació serà liderada per José Antonio Rovira Jover, qui és llicenciat en Ciències Econòmiques i Empresarials per la Universitat d’Alacant, i professor titular en el departament d’Economia Aplicada i Política Econòmica de la Universitat d’Alacant.

Ha ostentat diversos càrrecs a l’ajuntament d’Alacant com a tinent d’alcalde, portaveu adjunt i regidor de Seguretat Ciutadana, Trànsit i Transports, així com en la Diputació Provincial d’Alacant i en Les Corts. Ha sigut també director general de Personal i director territorial de la Conselleria de Cultura i Educació de la Generalitat. Durant la X legislatura ha sigut diputat en Les Corts i portaveu en la Comissió de Governació i Administració Local.

Al capdavant de la conselleria d’Agricultura, Ramaderia i Pesca se situarà José Luis Aguirre *Larrauri, Enginyer tècnic agrícola, i diputat en Les Corts durant la passada legislatura, així com portaveu del seu grup polític en les comissions d’Aigua, Medi ambient i Agricultura. Ha sigut vicepresident del Col·legi Oficial d’Enginyers Tècnics Agrícoles, delegat de l’Orde de Malta a València i director-gerent de la Gran Associació de Beneficència.

La Conselleria de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori serà ocupada per Salomé Pradas *Ten, llicenciada en Dret per la Universitat Jaume I de Castelló, i actual regidora de l’Ajuntament de Castelló i diputada autonòmica de les Corts.

Durant la seua trajectòria professional ha sigut directora general de Medi natural de la Generalitat, regidora de l’Ajuntament de Castelló, senadora per Castelló i ha exercit també els càrrecs de vicepresidenta de la Comissió de Transports, portaveu constitucional, i secretària general i portaveu adjunta del Grup Parlamentari Popular.

Finalment, la Conselleria d’Innovació, Indústria, Comerç i Turisme serà dirigida per Nuria Montes de Diego, que tindrà seu tant a Alacant com a València. Montes és llicenciada en Dret per la Universitat d’Alacant i especialista en Direcció i Administració d’Empreses. Ha desenvolupat la seua carrera professional en l’àmbit de l’empresa turística de la Comunitat Valenciana, i des de 1995 fins a l’actualitat ha exercit el càrrec de secretària general de l’Associació Empresarial Hotelera i Turística de la Comunitat Valenciana (*Hosbec).

És membre de la junta directiva i participa activament en tota la cadena de representació empresarial d’entitats com la CEOE, la *CEV o l’Institut Tecnològic Hoteler. Així mateix, exerceix com a professora de la Universitat d’Alacant i Escoles de Negoci. Ha participat també en la creació de l’entitat públic-privada de promoció VisitBenidorm en la qual, fins a l’actualitat, exerceix el càrrec de secretària. En l’àmbit de la innovació ha impulsat projectes per al sector turístic.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia