Després d’una parada obligada per la situació derivada de la pandèmia Covid-19, fa dos anys l’Ateneu de Bétera va tornar a celebrar el Folkestiu, en la seua novena edició.

En aquesta ocasió va ser en un format més reduït, al corral de les instal·lacions de l’Ateneu de Bétera (plaça del mercat, 5), amb control d’assistència fins a completar l’aforament. No obstant això, es va tornar a gaudir d’una mostra de música i cultura popular.

L’any passat, aquest tradicional festival es va tornar a dur a terme del 21 al 23 de juliol amb més normalitat.

Enguany, l’esdeveniment ha tornat per a quedar-se fins al 22 de juliol.

Cal mencionar que, el Folkestiu, habitualment es celebra cada any durant el mes de juliol i durant tres dies. La pandèmia també va afectar la celebració d’aquest esdeveniment, que després d’una parada fa dos anys per la Covid-19, l’any 2021 va tornar.

La finalitat principal d’aquesta iniciativa és oferir una compilació d’espectacles musicals, dansa i activitats culturals basades en el patrimoni musical i cultural popular i tradicional valencià i altres localitats del Mediterrani.

Així, ahir dijous va arrancar el festival amb el taller de fanalets de meló d’Alger i cançons del sereno. A les 22.30 hores va ser el torn per a la formació musical del veí de Bétera Andrés Belmonte “Tariq Gharbí”.

Hui divendres, a les 20.00 hores, es realitzarà un homenatge als coeters de Bétera, amb el nom “El foc en la festa”. A les 23.00 hores, actuarà Pep Gimeno “Botifarra”, qui presentarà “Ja ve l’aire”.

D’altra banda, el dissabte 22 de juliol, actuarà Rodamons teatre, a les 19.30 hores, oferint l’espectacle “Vint-i-cinc voltes al Món”. A les 22.30 hores serà el torn per al correfocs de la colla de Dimonis de Xeraco i la colla “Xe que burrà”. Finalment, a les 23.45 hores, actuarà Xabier Díaz y Adufeiras de Salistre As Catedrais Silenciadas. Amb aquesta última actuació finalitzarà la XI edició del Folkestiu de Bétera.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia