(EFE).- Milers de valencians van recórrer ahir dijous el centre de València sota el lema “Pels nostres drets, ni un pas arrere” per a fer una crida al vot progressista i “que no hi haja una retallada de drets després de les eleccions del pròxim diumenge”, segons els convocants.

Convocats per nombroses organitzacions socials, els manifestants, arribats de tots els punts de la Comunitat Valenciana, van partir a les 19 hores de la plaça de l’Ajuntament per a recórrer diferents carrers del centre de la ciutat, en una marxa que va acabar en la plaça de la Verge amb la lectura d’un manifest.

La marxa va voler ser “una crida a la pau, l’alegria, la concòrdia i al vot, perquè ningú es quede a casa el 23 de juliol”, va afirmar Càndida Barroso, una de la portaveus.

La pancarta de capçalera estava composta per deu persones que representen a cada de les causes que uneixen a les organitzacions que han impulsat la marxa i que han consensuat un decàleg, al qual ja s’han adherit prop de 350 entitats.

El decàleg de drets, que va ser llegit al final de la marxa pels artistes Pau Alabajos, Tesa i Inés Saavedra, demanava que es respecten, governe qui governe, el dret a la igualtat real entre dones i homes, al fet que es respecte la diversitat sexual, i a la memòria democràtica.

També instava a respectar el dret a viure plenament en valencià; a la llibertat d’expressió, artística i cultural; a migrar i a l’asil polític, i a un medi ambient sa i sostenible i lluitar contra el canvi climàtic.

El dret a una educació, sanitat, serveis socials i pensions públiques i de qualitat; a unes polítiques inclusives per a atendre la discapacitat i la dependència; a un habitatge digne, i a drets laborals i sindicals per a la classe treballadora, van ser unes altres de les reivindicacions.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia