El PP ha guanyat les eleccions generals d’aquest 23J en la Comunitat Valenciana, on dels 33 escons en joc ha obtingut 13 (són 5 més que fa quatre anys), que sumats als 5 que aconsegueix Vox (dos menys que en 2019), sumen majoria absoluta, quan s’emporta escrutat el 50,50%.

En l’esquerra, els socialistes incrementen representació en aconseguir 12 escons (pugen dos) i Compromís-Sumar aconsegueix tres escons (dos menys que els que van aconseguir Compromís (1) i *Podem (4) en 2019, quan van concórrer per separat), amb el que aquest bloc suma 15 diputats, dos menys que la majoria absoluta.

El PP se situa de nou com a força hegemònica en la Comunitat Valenciana, com va ocórrer en les eleccions autonòmiques i municipals del 28 de maig, quan va donar la bolcada en la Generalitat i en les tres capitals de província, mentre que els socialistes, malgrat pujar, tornen a ser segona força, com fa huit setmanes.

Vox -quarta força en les autonòmiques i tercera en les generals de 2019- se situa en tercer lloc en aquests comicis, mentre que el quart lloc és per a Compromís-Sumar.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia