(EFE).- La participació en les eleccions generals d’aquest diumenge en la Comunitat Valenciana s’ha situat a les 14 hores en el 46,23%, 3,72 punts més que en les de 2019, segons el primer avanç facilitat pel Ministeri de l’Interior amb les dades del 99,87% de les meses electorals.

A la província d’Alacant la participació se situa en el 45,36%, 4,46 punts més que fa quatre anys, en la de Castelló és del 46,46%, 4,09 punts més, i en la de València 46,76%, 3,18 punts més que al novembre de 2019.

La participació en la Comunitat Valenciana és quasi sis punts superior a la mitjana espanyola, situada en el 40,48%.

Normalitat en una obertura “rapida i efectiva” dels col·legis electorals en la Comunitat

Les 6.167 meses electorals instal·lades en la Comunitat Valenciana s’han constituït aquest diumenge amb total normalitat i de manera “ràpida i efectiva”, segons ha informat la delegada del Govern en la Comunitat Valenciana, Pilar Bernabé.

La delegada del Govern ha explicat que només s’han produït incidències menors, com “algun despite” d’alguna persona que havia oblidat la tauleta, però en general ha sigut una de les constitucions de taules “més ràpides que es recordaven en aquest centre de dades”.

Ha informat així mateix que han acudit tots els membres de les taules, per la qual cosa no s’ha hagut de recórrer a persones que no hagueren sigut citades en primera instància, i s’han constituït amb total normalitat.

Preguntada sobre si s’ha notat una major afluència de votants a primera hora del matí respecte a altres comicis anteriors, Bernabé ha contestat que aqueixes dades no li’ls han facilitats.

La delegada del Govern ha trasllat el reconeixement a totes les persones que han sigut designades membres de les meses electorals pel seu compromís i per la seua ràpida efectivitat a l’hora de constituir les taules.

De la mateixa manera ha agraït el treball també dels més de 3.000 funcionaris de l’Administració que han treballat en la Comunitat per a garantir aqueixa constitució efectiva de les taules, i dels més de 9.000 agents de les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat que vetlaran per la seguretat de la jornada.

Als comicis de hui estan anomenats un total de 3.727.999 persones de la Comunitat Valenciana (1.990.911 a València, 1.306.271 Alacant i 430.817 a Castelló).

Així mateix, 181.765 persones han demanat exercir el vot per correu, un màxim històric per la coincidència de les eleccions amb les vacances estiuenques.

Unes 50 persones intenten restablir el trànsit d’AVE a València, sense data de solució

Unes 50 persones treballen des d’aquesta matinada per a resoldre la incidència que ha provocat la suspensió de la circulació ferroviària d’alta velocitat a València i la complexitat de la qual fa que no hi haja encara una estimació del temps per a la seua solució.

Així ho ha explicat als periodistes el director general de Conservació i Manteniment d’Adif, Ángel Contreras, qui ha oferit els detalls de l’incident provocat per un incendi en el pou de bombes d’aigua del túnel de San Isidro, així com les labors que s’han activat per a la resolució de la incidència.

Després de lamentar els problemes que aquesta situació està causant als usuaris, ha assenyalat que a les 3.46 hores han detectat que hi havia uns 80 centímetres d’aigua sobre la via del túnel d’accés de l’alta velocitat a València.

L’origen del problema era un incendi, les causes del qual s’investiguen, que havia inutilitzat les bombes que permeten el drenatge d’aquest túnel que, segons ha indicat Contreras, es troba per davall del nivell freàtic i necessita de “un bombament més o menys continu per a poder mantindre la circulació”.

Sobre les 5.30 han vist que es tractava d’un problema d’inundació i a les 8.00 “s’ha vist que era un tema bastant greu que no es podia solucionar ràpidament”, però en el pou hi havia “una concentració important” de monòxid de carboni i “una atmosfera complicada per a treballar”.

Entre les 10 o 10.30 hores, una vegada el pou es trobava lliure de monòxid de carboni, els tècnics d’Adif han pogut accedir al seu interior, amb equips de respiració autònoma, per a saber exactament el que havia passat.

El director general ha afirmat que en aquests moments treballen en la col·locació d’una bomba auxiliar “per a poder treballar de manera autònoma i evacuar l’aigua al més prompte possible”.

Sobre el temps que es pot tardar a resoldre l’avaria, ha indicat que primer cal veure “com funciona i el ritme d’extracció de la bomba” i una vegada estiga en funcionament i es veja quin és el cabal d’extracció, es podrà fer una estimació del temps.

Contreras, qui ha destacat que estan dedicats “100% a resoldre la incidència”, ha assenyalat que hi ha més de 50 persones mobilitzades i que porten treballant tota la nit per a solucionar el problema, al mateix temps que ha agraït el treball de la Policia i dels bombers.

L’autobús reforça els seus serveis davant els problemes de circulació de trens a València

Les empreses de transport amb autobús estan posant en marxa reforços especials, addicionals als desplegats amb motiu de l’estiu, per a atendre la mobilitat dels passatgers afectats per la suspensió de la circulació de trens d’alta velocitat entre València i Madrid per un incendi en un túnel.

Segons ha informat aquest diumenge la Confederació Espanyola de Transport amb autobús (*Confebus) en una nota de premsa, amb aquesta mesura, les companyies pretenen garantir el dret a la mobilitat d’aquests ciutadans, oferint places addicionals i convertint-se “en una alternativa per a viatjar”.

La circulació de trens d’entrada i eixida de València està suspesa des de primera hora del matí a causa d’una incidència ocorreguda en les instal·lacions en el túnel de San Isidro.

D’acord amb Adif, sobre les 5.00 hores s’ha produït un incendi en una arqueta, la qual cosa ha obligat a actuar als bombers i ha provocat la suspensió a causa de l’incendi, al fum i a la inundació del túnel per l’aigua usada per a apagar les flames.

Adif està oferint alternatives perquè els viatgers afectats per la suspensió de la circulació de trens d’alta velocitat puguen arribar a les seues destinacions, per al que està habilitant autobusos i mobilitzant maquinistes i trens de Renfe per a aprofitar la via convencional, que no està afectada.

La ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, ha assegurat que estan activats “tots els mitjans” per a garantir la mobilitat dels passatgers afectats per la suspensió de la circulació de trens amb entrada i eixida de València, molts amb connexió amb Madrid.

“Davant les incidències als trens València-Madrid, treballem des de primera hora en plans de transport alternatius”, ha escrit aquest diumenge Sánchez en el seu compte personal de Twitter, i ha recordat que Renfe “ha mobilitzat trens i 2.000 dels 3.500 afectats fins ara ja estan viatjant”.

La circulació de trens d’entrada i eixida de València està suspesa des de primera hora del matí a causa d’una incidència ocorreguda en les instal·lacions en el túnel de San Isidro.

En concret, sobre les 5.00 hores s’ha produït un incendi en una arqueta, la qual cosa ha obligat a actuar als bombers i ha provocat la suspensió a causa de l’incendi, al fum i a la inundació del túnel per l’aigua usada per a apagar les flames.

Adif està oferint alternatives perquè els viatgers afectats per la suspensió de la circulació de trens d’alta velocitat puguen arribar a les seues destinacions, per al que està habilitant autobusos i mobilitzant maquinistes i trens de Renfe per a aprofitar la via convencional, que no està afectada.

D’acord amb les estimacions de Renfe, que ha oferit la seua col·laboració a Ouigo i Iryo, que “han suspés completament el servei”, segons resa en una nota de premsa, uns 3.500 viatgers de la companyia s’han vist afectats per la incidència, dels quals 2.000 ja han rebut una solució alternativa.

Mentrestant, es continuen planificant solucions per als altres a l’espera que Adif resolga la incidència.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia