En la Festivitat dels Sants de la Pedra de Bétera d’enguany, l’Associació Cultural L’Aljama de Bétera també participarà per primera volta. En aquesta ocasió, també es rebrà la visita dels amics de l’Agrupació Folklòrica Alfaguara de Breña Baja, en l´Illa de La Palma de Gran Canària. D’aquesta forma, la citada agrupació canària li tornarà a l’Aljama la visita que ells van fer-los fa unes setmanes.
Així, hui divendres 28 de juliol, les dues agrupacions participaran en la romeria dels Sants que es durà a terme des de l’església de la Puríssima Concepció fins a l’ermita de la Divina Pastora, ubicada al calvari del municipi. Així, després de la missa de les 19.00 hores, al voltant de les 19.30 hores, hi haurà una mostra de balls tradicionals a la plaça de l’església a càrrec d’Alfaguara i L’Aljama. Seguidament, es realitzarà una processó en romeria, on també hi haurà balls tradicionals. A més a més, a les 23.00 hores, l’auditori de la Casa de la Cultura acollirà, amb entrada lliures, una mostra de balls tradicionals i populars a càrrec també de les citades formacions. En definitiva, serà una bona mostra del seu Patrimoni Cultural, de les seues costums i tradicions.
D’altra banda, demà dissabte 29 de juliol, Alfaguara i l’Aljama també participaran de la festivitat. Així,  a les 18.30 hores tindrà lloc una missa en l’ermita de la Divina Pastora amb la música cantada a l’estil valencià i canari.

 

L’Associació Cultural l’Aljama de Bétera va nàixer en l’any 2004, amb la motivació d’un grup de persones amb iniciatives i molta il·lusió per treballar en l’apassionant món de la Cultura Popular i Tradicional Valenciana. Aquesta és una entitat cultural que te per finalitat l’estudi, documentació, ensenyament, difusió i foment dels elements que formen part de la cultura popular i tradicional valenciana, especialment el ball, la música i les cançons, els instruments i la indumentària.

D’aquesta manera, l’Aljama va sorgir amb el propòsit ferm de recuperar i donar a conéixer els nostres balls, cançons i músiques. Amb molta voluntat i esforç han aconseguit recuperar, crear i mantindre algunes de les manifestacions més importants, originals i característiques de la comarca del Camp de Túria, com són el Ball dels Oficis de Llíria, les Danses de Bétera i un ampli repertori de cançons i melodies.

D’altra banda, la il·lusió i el respecte per les tradicions i el folklore canari són els elements essencials que defineixen a l’Agrupació Folklòrica Alfaguara, que va iniciar la seua marxa en el món del Folklore l’any 2001, amb motiu de les Festes de Santiago Apòstol, en el municipi de “Breña Baja”. Gràcies a les inquietuds musicals i la constància dels seus components, es va presentar oficialment el 10 de maig de 2003, amb l’apadrinament del timplista Domingo Rodríguez el Colorao, Mariví Cabo i Juan Carlos Pérez.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia